‘Kötü adam’ çok insanı bataktan kurtardı

Güncelleme Tarihi:

‘Kötü adam’ çok insanı bataktan kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 09:40

Frankfurt Türk Film Festivali, Zoo Palast’ta düzenlenen galayla başladı. Yetkin Dikinciler ile Sıla Şahin’in sunduğu gecede Ceren Aksan, grubuyla Savaş Bayrak ve Ayşegül Aldinç sahneye çıktı. Zeki Alasya, Güngör Bayrak, Nuri Alço ve Murat Soydan’ın da ödülleri verildi.

Haberin Devamı

 

TÜRK sinemasının usta oyuncusu Nuri Alço’ya ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü, Oyak Anker Bank Genel Müdürü Erhan Kürkçü verdi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Alço, “Bu kötü adam çok önemliydi. Bu rolü sinemada, tipi iyi olmayan insanlar oynuyordu. Türker İnanoğlu ise Tarık Akan ile beni birlikte oynattı. İyi ki oynamışım bu rolde. Çok genç kızı, genç adamı uyuşturucu batağından kurtardım. Onlara öğüt verdim, kötü yolları gösterdim. İyi ki oynamışım diyorum. Bugün de olsa yine oynarım. Gençlere örnek olmak gerekiyordu. Bunun bedeli stres haliydi ama ödülünü sizlerden alıyorum. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

MURAT SOYDAN GELEMEDİ

Geçen yıl kaybettiğimiz Zeki Alasya’nın ‘Vefa’ ödülünü, Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, sanatçının eşi Jülide Alasya’ya verdi. Güngör Bayram da ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü, Allianz temsilcisi Hasan Yaşar Taşkan’dan aldı.
Rahatsızlığı ve dizi çekimleri nedeniyle Frankfurt’a gelemeyen Murat Soydan’ın ödülünü de işadamları Hilmi Selçuk ile Sergen Selçuk, sinemacı Serap Gedik’e verdi.

Haberin Devamı

HEDEFİMİZE ULAŞTIK

16’ncı yılına giren festivali değerlendiren Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Hüseyin Sıtkı, “Sinemanın evrensel diliyle insanları daha kolay bir araya getirebileceğimizi düşünüyorduk. Frankfurt çok kültürlü bir metropol. 170’den fazla ülke, kültür ve inançtan insan yaşıyor. Onlara bu şekilde daha etkili ulaşacağımıza inanıyorduk. Hedeflerimize ulaştığımıza inanıyorum. Bizlerin söyleyemediğini yönetmenlerimiz, oyuncularımız aracılığıyla hayata geçirmiş oluyoruz” dedi.

BAŞKONSOLOSTAN GENÇLERE ÇAĞRI

Zeki Alasya’nın ‘Vefa Ödülü’nü sanatçının eşi Jülide Alasya’ya veren Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, gençleri, Türk filmlerini izlemeye çağırdı:
“Biz Zeki Alasya, Metin Akpınar, Tarık Akan ve diğerlerinin filmleriyle büyüdük. Hep Türk filmleri seyrederek ülkemizin güzel sinemasını, güzel kültürünü aldık. Sinema, kültürümüzün aktarılmasının çok önemli parçasıdır. Gençlerimize telkin ediyorum, sinemaya gelin, filmlerimizi seyredin, sanatçılarımızla tanışın...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!