Kota uygulaması kadını erkeklere mahkûm eder

Güncelleme Tarihi:

Kota uygulaması kadını erkeklere mahkûm eder
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2008 00:00

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı, ’Uluslararası İş’te Kadın Kongresi’ne katılan Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte ’İlk’ 10 kadına ödül verdi.

Erdoğan, kongreye katkısı nedeniyle sanatçı Gülben Ergen’e de plaket sundu. Emine Hanım da şu anda kendi koruması olan, Türkiye’nin ilk kadın Başbakan koruması olarak Tansu Çiller’in korumalığını yapan Öznur Uçar’a ödülünü verdi. Ayrıca İskandinav Bilim Ödülü alan ilk Türk kadını Neva Çiftçioğlu, ilk kadın kaymakam Özlem Bozkurt Gevrek, dünya sualtı dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç, ilk kaptan pilot Dilek Karabağlı’nın da aralarında bulunduğu kadınlara ödül verildi. Kongrede konuşan Erdoğan özetle şu mesajları verdi: "Türkiye’de toplam 817 tane kadın belediye meclis üyesi var. Bunların 320 tanesi AKP’li. Kota uygulaması kadını erkeğin inayesine mahkum etmektir, yani erkek lütfedecek ondan sonra da kadınlar parlamentoya girecek, böyle şey olmaz. Karada yüzme öğrenilmez. Kadın istihdamın düşük görünmesinin bir sebebi de kayıtdışı çalışmadır."

Gülben Ergen, kurultayın sonundaki konuşmasında; "Ben çalışan, kazanan, üreten, çağdaş, laik Türk kadını olmaya çalışıyorum. Ev hanımı diye adlandırdığımız kadınlarımızın asıl işçi, asıl emekçi kahramanlar olduğunu düşünüyorum. İşte o kadın Zübeyde Hanım’dır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!