Köstebek çöpler çoğalıyor

Güncelleme Tarihi:

Köstebek çöpler çoğalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 13:30

Köstebek çöpler çoğalıyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN’de Mezitli Belediyesi tarafından oluşan kötü koku ve görüntünün önüne geçebilmek amacıyla geçtiğimiz yıl 4 noktada pilot olarak uygulamaya geçilen çöplerin yeraltına alınması işlemi genişletiliyor. Başarı kazanan uygulama sonrası 31 farklı noktada da konteynerler yeraltına indirildi.
Mezitli Belediyesi’nin çöp konteynerlerini yer altına alma uygulaması devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 4 noktada hayata geçirilen ve başarı sağlanan uygulamanın ikinci etabına geçildi. Ekipler, belirledikleri 31 farklı pilot noktada çöp konteynerlerini yeraltına aldı. Uygulama 120 metreküplük bir çöp dağının yer altında tutulması anlamına da geldiği gibi personel, zaman ve maliyet yönünden önemli bir fayda sağlıyor.
Çöplerin yer altına alınmasıyla önemli bir geri dönüş aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Hem görsel açıdan hem de insan sağlığı açısından önemli bir çalışmaya imza attık. Mutlu kent Mezitli’de, sokaklarımızın caddelerimizin daha temiz olabilmesi için gayret gösteriyor. İlçemizin sağlığı acısından yaptığımız bu çalışmalarımız vatandaşlarımız tarafından da büyük memnuniyetle karşılanıyor" dedi.
Uzmanların özellikle Mersin gibi sıcak kentlerde bu uygulamanın yapılmasına vurgu yaptıklarını ifade eden Başkan Tarhan, "Çöp konteynerlerinin yer altına alınmasıyla, kötü koku ortadan kalkmış olacak ve daha güzel bir görüntü ortaya çıkacak. Daha temiz bir Mezitli için attığımız bu tür adımlarla, Mezitli’yi çağdaş modern görümüyle herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent haline getireceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!