Kosta Rika ve Yunanistan ilk randevusu

Güncelleme Tarihi:

Kosta Rika ve Yunanistan ilk randevusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 11:30

2014 FIFA Dünya Kupası ikinci turunda eşleşen Hollanda ile Meksika, tarihlerinde 7. kez karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Önceki 6 karşılaşmada Hollanda'nın 3, Meksika'nın 2 galibiyeti bulunuyor. Taraflar bir maçta da yenişemedi. İki takım birbirleriyle oynadığı maçlarda 11'er gol kaydetti. En son 26 Mayıs 2010'da özel maçta karşılaşan iki ülke milli takımlarının mücadelesi, 2-1'lik skorla Hollanda'nın galibiyetiyle sona erdi. Hollanda ile Meksika arasında Brezilya'nın Fortaleza kentindeki Castelao Stadı'nda oynanacak mücadele yarın TSİ 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Portekizli hakem Pedro Proença yönetecek. Proença'nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Bertino Miranda ve Jose Trigo yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Ekvadorlu Carlos Vera üstlenecek.

Dünya Kupası'nda 2. randevu

Hollanda ile Meksika özel maçlarda 5 kez birbirlerine rakip oldu, Dünya Kupası finallerinde bir defa karşılaştı. Fransa'nın evsahipliğinde 1998 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda gruplarda karşılaşan iki ülke arasındaki maç 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı. Bu iki takım, özel maçlarda ise 5 kez kozlarını paylaştı. 1960 ve 1961 yıllarında oynanan maçları, Meksika 3-1 ve 2-1 kazanırken, Hollanda, 1998'de 3-2, 2006 ve 2010'da 2-1'lik skorlarla galip geldi.

Meksika 53, Hollanda 47. maçına çıkıyor

Dünya Kupası'nda 15. kez sahne alan Meksika, bu kupada 53. maçına çıkacak. Turnuvada 10. defa boy gösteren Hollanda ise 47. kez kupada mücadele edecek. Son 6 Dünya Kupası'nda ikinci tura yükselmeyi başaran Meksika, en iyi derecesini 1970 ve 1986 yıllarında evsahipliği yaptığı turnuvalarda çeyrek finale çıkarak elde etti. Hollanda ise 1974, 1978 ve 2010'da olmak üzere üç kez finalde kaybederek kupanın bir adım uzağında kaldı.

Takımların ikinci tur yolu

B Grubu'nda 3'te 3 yaparak 9 puan toplayan Hollanda, Şili'nin önünde lider olarak ikinci tura yükseldi. Grupta son şampiyon İspanya'yı 5-1, Avustralya'yı 3-2 ve Şili'yi 2-0 mağlup eden "Portakallar", 10 gol atıp, 3 gol yedi. Hollanda'nın grup aşamasında en golcü oyuncuları, 3'er golle Arjen Robben ve Robin van Persie oldu. A Grubu'nu ikinci tamamlayarak Hollanda'ya rakip olan Meksika, 7 puanla noktaladığı grup maçlarında, Kamerun'u 1-0 ve Hırvatistan'ı 3-1 yenerken, Brezilya ile 0-0 berabere kaldı. Gollerin paylaşıldığı Meksika'da, Oribe Peralta, Rafael Marquez, Javier Hernandez ve Andres Guardado skor üreten isimlerdi.

Kosta Rika ile Yunanistan ilk kez karşılaşıyor

Kosta Rika ile Yunanistan tarihlerindeki ilk karşılaşmasını, 2014 FIFA Dünya Kupası ikinci turunda oynayacak. Brezilya'nın Recife şehrindeki Pernambuco Arena'da TSİ 23.00'te başlayacak maçı, Avustralyalı hakem Benjamin Williams yönetecek. Williams'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Matthew Cream ve Türk asıllı Hakan Anaz yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Bahreynli Nawaf Shukralla olacak.

Kosta Rika 10, Yunanistan 6. maçına çıkıyor

Dünya Kupası'nda 4. kez yer alan Kosta Rika, turnuvadaki 10. maçında mücadele edecek. Kupaya 3. defa katılan Yunanistan ise 6. maçına çıkacak. Kosta Rika, en iyi derecesi olan ikinci turu İtalya 1990'ın ardından bir kez daha tekrarlarken, Yunanistan ilk defa gruplardan çıkmayı başardı.

Takımların ikinci tur yolu

D Grubu'nda 7 puan toplayan Kosta Rika, Uruguay'ın önünde lider olarak ikinci tura yükseldi. Grupta Uruguay'ı 3-1, İtalya'yı 1-0 mağlup eden, İngiltere ile 0-0 berabere kalan Kosta Rika, 4 gol atıp, 1 gol yedi. Gollerin paylaşıldığı Kosta Rika'da, Joel Campbell, Marcos Urena, Bryan Ruiz ve Oscar Duarte rakip fileleri sarsan isimler oldu. C Grubu'nu ikinci tamamlayarak Kosta Rika ile eşleşen Yunanistan, son maçta aldığı galibiyetle 4 puana ulaşarak tur atladı. Kolombiya'ya 3-0 yenilen, Japonya ile 0-0 berabere kalan ve Fildişi Sahili'ni uzatma dakikalarında gelen penaltı golüyle deviren Yunanistan, grupta 2 gol atıp 4 gol yedi. Takımın gollerini Andreas Samaris ve Georgios Samaras kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!