Kosovalı bakandan Başkan Yılmaz'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kosovalı bakandan Başkan Yılmaza ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 16:36

Kosovalı bakandan Başkan Yılmaz'a ziyaret

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'da düzenlenen 10. Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi’ne katılan Kosova Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.



Kosova Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Türkiye’nin 17 Şubat 2008 yılında bağımsızlığa kavuşan Kosova Cumhuriyeti’ni hemen ertesi gün tanıdığını belirterek, “Kosova ile ortak bir tarihi geçmişimiz ve önemli bir dostluk bağımız var. Çok çileler çekilerek kurulan bir cumhuriyet olan Kosova’da bildiğim kadarıyla Türkçe bilenlerin sayısı da oldukça fazla. Türk milletleri olarak geçmişte büyük sıkıntılar çekerek bugünlere geldik. Ama Allah’ın izniyle Türk milletleri bundan sonra yükselen bir çizgide seyredecek. Önümüzdeki günlerde Tarihi Kentler Birliği olarak içinde Kosova’nın da bulunduğu Balkan ülkelerini kapsayan bir gezi ve inceleme programımız var. Nasip olursa sizleri de ziyaret ederiz" diye konuştu.



15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili konu gündeme gelince konuk bakan Mahir Yağcılar’ın darbe girişimi için ‘Ahlaksızca’ tepkisi üzerine Başkan Yılmaz, “Aynen doğrudur. Ahlaksızca bir girişim ile karşı karşıya kaldı ülkemiz. Bu ülkenin imkanlarıyla okuyan, bir yerlere ulaşan, yaşamlarını idame ettiren hainler ahlaksızca bir olaya imza atarak ülkenin yönetimine el koymaya çalıştı. Ama Türk milleti gereken cevabı gecikmeden verdi. Biz Türkiye’yiz. Çok büyük hedefleri olan, geleceğe doğru büyük adımlar atan bir ülkeyiz. Bir kaç vatan haininin yapacağı bu tür ayak oyunlarına mağlup olmayız. FETÖ’nün planlarını tüm halkımız hep birlikte yerle bir etti. Bu halkın zor zamanda kenetlenmesini gören tüm iç ve dış düşmanlar artık böyle bir girişime asla teşebbüs edemezler” dedi.



Başkan Yılmaz’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Kosova Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar, ziyaret bitiminde ülkelerinde hazırlanan çeşitli kitapları Yılmaz’a hediye etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!