Kosova elçisinden işbirliği çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kosova elçisinden işbirliği çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 13:43

Kosova elçisinden işbirliği çağrısı

Haberin Devamı

KOSOVA'nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, ülkesinin Türk yatırımcıları ve iş adamları için büyük bir pazar olarak görülmese bile stratejik açıdan önemli bir konumda yer aldığını söyledi. Büyükelçi Spahiu, Kosova'da 400'den fazla Türk şirketi bulunduğunu, bu sayının artmasını istediklerini vurguladı.
Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, İstanbul Başkonsolosu Rrahim Morina ve iş adamlarından oluşan heyetle Adana Ticaret Odası'nı (ATO) ziyaret etti. ATO Başkanı Atila Menevşe, Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, yönetim kurulu üyeleri Zübeyt Şendur, Naci Heybeli, Ziya Alim Koçer, Şahin Güneşer, Meclis Başkan Yardımcısı Yüksel Yavuz, Genel Sekreter Vekili Birol Yarman, Genel Sekreter yardımcısı Barış Gökhan Topal'ın da katıldığı toplantıda iki ülke arasında yatırım ve ticaretin artırılması ele alındı.
ATO Başkanı Atila Menevşe, Kosova'nın Türkiye için Balkan ülkeleri arasında tarihten gelen köklü bağlar dolayısıyla ayrıcalıklı bir konumunun bulunduğunu belirterek "Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin hızla geliştirilmesi bakımından turizm sektöründe hareketlilik yaratılması iyi bir başlangıç olabilir. Ardından da karşılıklı düzenlenecek iş heyeti ziyaretleri ve toplantılarda Kosova'daki iş ve yatırım fırsatları etkili bir şekilde gündeme taşınarak ilişkiler her alanda geliştirilebilir" dedi.
Büyükelçi Avni Spahiu da savaş sırasında ve sonrasında ülkesine her anlamda destekte bulunan Türkiye'yi Kosova'nın en yakın dostu olarak değerlendirdiklerini söyledi. Türkiye'nin Kosova'nın kalkınmasına da destek verdiğini anlatan Spahiu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye şu anda Kosova'nın Almanya ve Slovenya'dan sonra üçüncü büyük ticari partneri konumundadır. Ancak biz Türkiye'yi birinci sırada görmek istiyoruz. Kosova'da halen 400'den fazla Türk şirketi faaliyet göstermektedir. Biz bu sayının daha da artırılarak tarihsel bağlarımızın ticari alanda da güçlendirilmesini bekliyoruz. Kosova her ne kadar küçük bir ülke olsa da, yeraltı kaynaklarının zenginliği bakımından dünyada beşinci sırada yer almaktadır. Bu potansiyelin değerlendirilmesi konusunda da Türk yatırımcılarına ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle iki ülke arasında imzalanacak serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Kosova'nın Türk iş adamları ve yatırımcıları için önemli bir cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!