Koşmayınca

SANIRIM Daum, dünkü ikinci yarı sonrası pek de mutlu değildir. Özellikle savunmanın arkasına atılan toplarda yaşanan 5-6 net gol pozisyonu Alman teknik adamı düşündürüyordur.

Haberin Devamı

Bilica’nın gördüğü kırmızı karta bağlanabilir belki bu zaaf. Ya da Emre, Gökhan, Kazım gibi sezona iyi başlayan önemli oyuncuların yokluğuna. Ama rakibin gücü göz önüne alındığında Fenerbahçe’nin futbolunda geçen haftaya göre düşüş yaşandığını kabul etmek gerek.

Çabuk oynamayı beceremiyor Fenerbahçe. Alex kadar hızlı oynuyor çoğu zaman. Sadece Güiza rakip savunmanın arkasına atılan kontra toplara koşu yapıyor.

Futbol zekası ve tekniği oldukça iyi olan Dos Santos savunmaya fazla yardımı sevmiyor. Oyunun son blümlerinde de fiziksel olarak düşüş yaşıyor. Takımın en hızlı oyuncularından biri olmasına karşın ilk onbirdeki yerini kaybeden Uğur Boral, Roberto Carlos’un yokluğunda bile istenen şansı bulamıyor. Oysa Dos Santos-Uğur ikilisi bu dönemde denenebilir ve sol kanat için yeni bir alternatif oluşturulabilirdi.

Cristian oyun içindeki katkısı fazla olan oyunculardan. Buna karşın Emre’nin çabuk futbolu olmayınca orta saha zorlanıyor.
Sezon başında dile getirilen “Savaşan Fenerbahçe”yi şimdilik göremiyoruz. Çünkü bu takımın temposunu yükseltmek için alınan futbolcular henüz hazır değil. Onlar iyileşince rekabet artacak, koşmadan oynayanlar ve bu felsefeyi savunanlar zorlanacak.

Yazarın Tüm Yazıları