Köşk için uzlaş

Güncelleme Tarihi:

Köşk için uzlaş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2006 00:00

Cumhurbaşkanı Sezer, bayram ve yılbaşı mesajında tüm adımların uzlaşmayla atılmasına dikkat çekerek, "Sıkıntıların dile getirilmesinden rahatsızlık duyalmamalıdır" dedi. Sezer, ülkenin önünü kapatacak, gerginlik yaratacak tutum ve davranışlardan kaçınılmasını istedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, Kurban Bayramı ve yeni yıl için ortak yayınladığı mesajda, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi başlayan tartışmaya katıldı. "Sıkıntıların, düşüncelerin dile getirilmesinden rahatsızlık duyulmamalıdır" diyen Sezer, üstü örtülü şekilde AKP yönetimine seslenerek yapıcı eleştirilerin dikkate alınmasını istedi ve "Tüm adımların uzlaşmayla atılması, ülkenin önünü kapatacak girişimlerden, gerginlik yaratacak tutum ve davranışlardan kaçınılması önemlidir" dedi. Sezer, mesajında şunları dile getirdi:

DÜŞÜNCELER DİLE GETİRİLMELİ

Seçimler konusunda bugünden tartışmalar yapılmaktadır. Sıkıntıların, düşüncelerin dile getirilmesinden rahatsızlık duyulmamalıdır. Demokrasi, yalnızca yurttaşların belli dönemlerde oylarını kullandıkları, sonra da kenara çekildikleri bir rejim değildir. Özgür ve katılımcı rejimlerde herkes isteklerini demokratik kanallardan her zaman dile getirebilir. Bu isteklerin başka alanlara çekilmesi, demokrasinin ruhuna uygun bir tutum değildir. Demokrasi bir uzlaşma rejimidir. Yapıcı eleştirilerin dikkate alınması, yanlış adımların atılmasını da önleyecektir.

GERGİNLİĞE YOL AÇILMAMALI

Sıkıntıların, demokratik ilkelere bağlı kalarak, gerginliğe yol açmadan aşılması için herkesin duyarlılıkla hareket etmesi, yönetim erkinin de görevlerini dikkatle ve özenle yapması gerekmektedir. Tüm adımların uzlaşmayla atılması, ülkenin önünü kapatacak girişimlerden, gerginlik yaratacak tutum ve davranışlardan kaçınılması önemlidir. Ülkenin geleceği için özellikle sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşmektedir.

TÜRK ULUSU AŞACAKTIR

Geçmişte tüm sorunlarını birlik ve dayanışma içinde aşan, Yüce Atatürk önderliğinde Kurtuluş Destanı’nı yazan Türk Ulusu, yine el ele vererek, geleceğine güvenerek, kendisine ve ülkesine inanarak sorunlarını aşacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!