KOSHİM'de 'gebelikte beslenme' semineri

Güncelleme Tarihi:

KOSHİMde gebelikte beslenme semineri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 16:15

KOSHİM'de 'gebelikte beslenme' semineri

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi Kent Gönüllüleri Projesi kapsamında düzenlenen 'Gebelikte Beslenme' konulu eğitim semineri büyük ilgi gördü.
Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi'nde (KOSHİM) düzenlenen 'Gebelikte Beslenme' konulu eğitim seminerinde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Sibel Sürmen Usta, gebelikte doğru beslenmenin ipuçları hakkında bilgiler verdi. Dr. Sibel Sürmen Usta, "Yediğimiz her şey çocuğumuzun ilerideki yaşantısının yapı taşlarını oluşturuyor. Gebelikte sağlıklı beslenme normal kiloda doğum yapma oranını artırır. İleriki yaşlarda oluşabilecek kronik hastalıkları ise büyük ölçüde azaltır. Doğru beslenmek bebeğin kalp, şeker hastalığı riskini de düşürür. Hamilelikte doğru beslenerek aynı zamanda kendi sağlığınızı da korumuş olursunuz. Ödemden, kansızlık, diş çürükleri, kemik erimesi gibi problemlerden korunabilirsiniz. Gebelik boyunca ay ay artan besin öğelerini doğru almak bu nedenle çok önemlidir" dedi.
Seminerin katılımcılarından Fulya Yaşar ise 5 aylık hamile olduğunu, beslenme konusunun bu süreçte kendileri için son derece önemli olduğunu bildirdi. Fulya Yaşar, doğru bildikleri yanlışları bu eğitim semineriyle düzeltme fırsatı bulduklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!