KOSGEB’den KOBİ'lere 500 milyon TL destek

Güncelleme Tarihi:

KOSGEB’den KOBİlere 500 milyon TL destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2017 10:11

KOSGEB’den KOBİ'lere 500 milyon TL destek

Haberin Devamı

Halit YILMAZ/SORGUN(Yozgat), (DHA)- KOSGEB, üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek, katma değerli ürünlerin ve KOBİ'lerin  payının artırılmasına yönelik 'Kobi Gelişim Destek Programı' (KOBİGEL) çağrısına çıktı.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, KOSGEB'in imalat sektöründeki KOBİ'leri desteklemek amacı ile KOBİGEL Proje Çağrısına çıktığını belirterek, "Bu çağrıda toplamda 500 milyon TL hibe edilirken, bu destekten yararlanmak için KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir. Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla orta, yüksek ve yüksek teknoloji sektörlerindeki KOBİ'lerin tümü başvuru yapabilecek. Orta, düşük ve düşük teknoloji sektörlerdeki KOBİ'lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir" dedi.
Aktaş, proje çağrısı ile işletme başına 300 bin TL'ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon TL'ye kadar destek verileceğini kaydetti. Aktaş, "Başvuru, 20 Ekim 2017 günü saat 23:59'a kadar devam edecektir. Son başvuru tarih ve saatinden önce onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Konuyla ilgili daha detaylı bilgileri Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığından ve KOSGEB'den edinebilirsiniz. Şartları uyan ve proje başvuru yapmak isteyen işletmelerimize gerekli tüm teknik destek odamızca verilecektir" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!