"KOSGEB danışmanlığı" iddiasıyla dolandırıcılık uyarısı

Güncelleme Tarihi:

KOSGEB danışmanlığı iddiasıyla dolandırıcılık uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 12:34

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, "KOSGEB danışmanı" adı altında yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, telefon ve internet üzerinden ulaştıkları kişilere Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi'nin (KOSGEB) desteklerini almak için proje hazırlamaya yardımcı olduklarını ileri süren bazı kişilerin hibe desteğinin garantisini de vererek vatandaşlara bazı tekliflerde bulunduğu ifade edildi.

Kendilerini "KOSGEB danışmanı" şirketin temsilcisi olarak tanıtan kişilerin girişimcilerin paralarını aldıktan sonra ortadan kayboldukları dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer vedildi:

"Dolandırıcılar KOSGEB'in girişimcilere sağladığı 50 bin liralık hibe desteği için proje çalışmalarına yardımcı olduklarını ileri sürerek girişimci vatandaşların projelendirme çalışması için şirkete 500 lira para ödemesi isteniyor. Dolandırıcı şirket elemanları 'Biz size projeyi hazırlayarak kısa süre içerisinde döneceğiz' açıklamasını yapılıyor. Kendilerini girişimciye 'Danışman' olarak tanıtan dolandırıcılar, tüm bu işlemleri de internet ve telefon üzerinden yürütüyor. Ancak aradan geçen zaman içerisinde girişimci sonrasında kimseye ulaşamamakta, hem iş fikrini hem de parasını kaptıran girişimci mağduriyet yaşamaktadır."

Haberin Devamı

KOSGEB'in danışman şirketle çalışmadığına işaret edilen açıklamada, kredilerden yararlanmak isteyenlerin KOSGEB'in kentte bulunan şubelerine başvuru yapmaları gerektiği aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!