Köşe yazarı açılımı

Sevgili iktidar, Sayın Başbakan…..

Haberin Devamı

Pek hoşsunuz yani. Devlet işlerinin hepsi tamam… Her şey tıkır tıkır yürüyor…  Kalan zamanlarınızda da, bizlere Osmanlı dönemlerindeki gibi fetvalar  veriyorsunuz.

“Ya sev ya terk et!” 

“En az üç çocuk yap!”

“Ananı da al git!” 

“Bunu da böyle bilin!” 

Ve daha niceleriiiiiiiii………… 

Şimdi sıra köşe yazarlarına geldi. 

Besbelli Cumhuriyetçiler ve Laikler rahatsız etti sizi… Ve başka birilerini… Zaten uzunca bir süredir basına takmışlığınız var bariz… Belli. 

Babadan amcadan  iyi bilirim bu halleri. Yıllar boyu muhalefet olmuşlardır bu ülkede ki tüm iktidarlara…. Amma ve lakin, Özal’ı, Demirel’i, Erbakan’ı, Ecevit’i asla ve asla tehditkar olmadılar. 

Sizinki, tuhaf olmasına çok tuhaf ama çok şaşılacak bir şey de değil aslında. Taa başından beri aynısınız. 

Haberin Devamı

Tekrar dönelim ana konuya, köşe yazarlarına. Köşe yazarlığının açılımını yapalım. (Bakın bir söz attınız herkes açılımını yaptı. Siz ne zaman Kürt açılımını yapacaksınız?)

Köşe yazarı açılımı
Başbakanımızın köşe yazarı açılımı 

1. Ben varım ve şu an iktidarım. Her ne yazarsan yaz ama yazarken bunu aklından çıkarma. 

2. Haddini bil! Yanlış yapma, limitlerini asla aşma. 

3. En güçlü benim. Bunu sakın unutma. Güvendiğin, inandığın ailene bir vergi keserim… Patronunu da bitiririm, haliyle sen de bitersin….

4. Ayrıca siz yazar kesimi bu ülkeye zararlısınız. Yazarsınız, “İçkimi içtim yok o ülkede, yok bu ülkede diye.” Haram, zaten sizin gerçek adınız…. 

5. Şu kısacık bayram tatilinde bile gezip eğlendiniz, hatta bir kısmınız  şerefe diye kadehler kaldırdınız. Bakın ben ne yaptım? Maaile spaya gittim, tüm günler boyu masaja takıldım..  

6. Aslında söylediklerim de boş. Niye köşe yazarlarına “Az yazın da huzur olsun” dedim ki? Zaten sizleri okuyan yok ki! Ama ben okuyorum baksana… Tüh olmadı şimdi…. 

7. Ay köşe yazarları, boynunuz devrilsin! Yazsanıza maçları, dizileri ya da başka şeyleri, falanı, filanı… Zaten üstümde var bir  baskı… İşin aslı, sizlere sataşmam bunlardandır! Çünkü millet sizi okuyor ve bana muhalefet çekiyor!.. 

Haberin Devamı

8. Yahu kardeşim, bulguru alan memnun, oyu veren memnun. Size ne oluyor ki? Üstelik o vatandaşlarımız aldıkları bulgurla aş pişiriyorlar; pişmiş aşa su katmanın ne alemi var? 

9. Eskinin solcuları yanımda, sağcılar zaten yanımda… Sizi anlayamadım gitti! Ne sağcısınız, ne solcu? Siz futbolcusunuz sanırım; köşeye takmaya bu kadar meraklı olduğunuza göre... Ben de eski futbolcuyum biliyorsunuz, bi takarsam 90’a görürsünüz Hanyaspor’u, Konyaspor’u?

Başbakan’ın köşe yazarı

Söz veriyorum her nerde yazarsam yazayım, Başbakan’ımın her türlü açılımının yanında olacağım ve yandan yandan yazacağım… (Yandaş yazar) 

Yazmak durumunda olduğum gazetenin, özelikle Başbakan’ımın yanında bir gazete olmasına dikkat edeceğim. (Yandaş gazete) 

Haberin Devamı

Yazdığım yazımı bir gece önceden Başbakan’ıma yollayacağım. Eğer zat-ı şahaneleri teveccüh gösterip beğenirlerse yayınlayacağım… Hatta bir yıllık yazımın tamamını yazıp, Başbakan’ımdan toplu müsaade alacağım ve yan gelip yatacağım. (Yandaş tembellik) 

Bana, bayanlardan çokça mail gelir. Hepsine tek tek mail yazıp, “Evlilik yan gelip yatma yeri değildir!” deyip, üç çocuk yapmaya zorlayacağım.  (Yandaş tebaa imalatı) 

Yazmakla da yetinmeyip, tüm televizyon kanallarını gezecek ve “Başbakan’ın tepesini attırmayın, yanarsınız!” diyeceğim. (Yandaş ikna) 

Not: Bugünkü notum, Başbakan’ıma 100 üzerinden.

Not: Haftaya ağır girdik, Çarşamba, Cuma  acısını çıkartırız…

Yazarın Tüm Yazıları