Köşe başını dönemediler

BAZI maçlar vardır; köşenin başıdır. Dönmeyi becerebilirsen yolun önü açılır. Beşiktaş dün akşam öyle bir oyun oynadı. Virajı alamadı ama bana göre de çıkmaz sokağa girdi.

Ben de diyorum ki, beceremediniz beceriksizler. Bugün oynanacak derbiden bir beraberlik çıkarsa ne ala. En azından zirve patinaj yapmış olur. Yoksa tersi olursa, zirve ile ceyranlar kesilir. Hemen de şunu söylemek isterim. Beşiktaş için Ankara deplasman değil. Kendi yeri. Bütün gürültü Beşiktaş’ın. Şöyle de bir şey ileteyim, maça girerken Ankaraspor formalı bir taraftar, "Vedat ağabey, bugün (dün) kazanırız değil mi?" dedi. Kardeş dedim, "İyi oynarsanız kazanırsız" dedim. O da, "Yok be ağabey ben Beşiktaşlıyım, belediyede çalışıyorum. Bana bilet verdiler maça geldim ama sesimi çıkarmadım." Onun için büyük gürültü Beşiktaş’tan geldi. Böyle bir ortamda da Beşiktaş oyunu kazanacak. Benim de aklım başka bir şeye ermez.

Ricardinho’suz olmaz

Beşiktaş’ın oyuncuları galibiyeti istemediler mi? Tabii ki istediler. İstemekle, kazanmak çok ayrı iki şey. Kazanacak kadar hiçbir şey yapmadılar. Ricardinho bu takımın olmazsa olmazı. Dün akşam iyi işler yaptı ama oyunu sırtlayacak fazla bir şeye dokunamadı.

Ankaraspor ligde en fazla berabere kalan bir takım. İlk önce yemeyeyim, sonra da atarım diyen bir takım. Bütün oyunu da öyle götürdü. Girdikleri tek pozisyon 83. dakikada oldu.

Ama Beşiktaş’ın ah bu da kaçar mı dediği pozisyon yok. Ancak son dakikada direkten dönen bir topu var, o kadar. Hani bir yerde 40 gün 40 gece oynansa bu maç berabere biter dediğim bir karşılaşma.

Nerede Delgado

Maçın hakemi, Sadık Deda’nın oğlu. İşin aslını biliyor. En azından babasıyla antrenman yapıyor herhalde. Pratiğini de üst seviyeye taşırsa bu ülkenin iyi hakemlerinden biri olacak. Ne oynayanı, ne de seyredeni hiç rahatsız etmeden maçı bitirdi.

Beşiktaş’ın Delgado diye bir oyuncusu var. Ona takılmış durumdayım. Ligin ilk yarısı bitti, adamın oynadığı tek deplasman maçı var. Kayıp aranıyor. Bu işte bir arıza var.

Oyunculara tek tek bulaşayım da istemiyorum. Ne çok kötüsü vardı, ne de çok iyisi. Esasında iki takımın da kalecilerine büyük iş düşmediğine göre maçı anlamakta zorluk çekmek de mümkün değil.

Yani dün gece Beşiktaş açısından hasar büyük.
Yazarın Tüm Yazıları