Koşa koşa geldim

Güncelleme Tarihi:

Koşa koşa geldim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2003 01:56

Genç yıldız, ‘‘Beşiktaş beni istediğinde Fatih Terim'e söz verdiğim için, G.Saray'da oynayacağımı söyledim. Çünkü ben sözümün eriyim. Ancak transferim gerçekleşince, ben de hiç itiraz etmeden çok sevdiğim kulübüme gittim’’ dedi.

O, Türk futbolunun yeni yıldızı. O, Türkiye'deki kulüpleri peşinden sürükleyen bir yetenek. Onun için kulüp başkanları ve teknik direktörler karşı karşıya geldi. G.Saray ile Beşiktaş onun için kapıştı.

Medyayı peşinden koşturdu. O konuşmak için ne para istedi, ne de pul. Sadece gerçekleri yazdığı için HÜRRİYET'i seçtiğini söyleyen siyah beyazlıların yeni gözdesi Okan Koç, transferin perde arkasını ve gelecek ile ilgili düşüncelerini bütün açık yüreklilikle anlattı:

‘‘Beşiktaş taraftarı beni yanlış anlamasın. Küçüklüğümden beri Beşiktaşlıyım. Bu sezon transferim için ilk önce benimle Fatih Terim konuştu. Ve ona söz verdim. Ağzımdan çıkan söze önem veren karaktere sahibim. Beni ilk isteyen Terim olduğu için söz vermiştim.

Beşiktaş yönetimi benimle ilgili işlemlerimi bitirince verdiğim sözü hatırlayarak kimliğime, kişiliğime ve adamlığıma ters düşecek bir hareket içine girmek istemedim. Daha önce söz verdiğim Galatasaray'a gideceğimi söyledim. Yani sözümü tutmak istedim.

Bir ricam var

Daha sonra Beşiktaş devreye girip bu transferi gerçekleştirince ben de hiç itiraz etmeden koşa koşa çok sevdiğim Beşiktaş'a geldim. Bir zamanlar onlarla birlikte bağırdığım, tezahürat yaptığım Beşiktaşlı taraftarlardan bir ricam var. Ben ilk maçlarda hep heyecanlanırım. Beşiktaş formasını giyeceğim ilk maçta lütfen alkışlarıyla bana moral versinler. Bunu yürekten istiyorum.

Sinan ağabey ile görüştüm. Onun konuşmaları bana çok tesir etti. Sinan ağabeyin yeri ayrıdır. Kendimi Sinan ağabeye emanet edeceğim. Herkes gibi ben de onu çok seviyorum. Ben Beşiktaşlıyım. Tribünden geldim. Ben söz vermiştim. Bonservisimi alırlarsa gelirim demiştim. Sinan Engin, ikinci başkan Hüsnü Güreli ile geç saatlerde sözleşme imzalarken, Ankara'da eski yöneticimiz Muzaffer Nasıroğlu, İlhan Cav- cav'dan bonservisimi almıştı. Transferimde emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Kamp zehir oldu

Bağlı bulunduğum Refleks Menajerlik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Aydın transferimde tek yetkiliydi. Bana çok yardımcı oldu. Ümit Milli Takım kampı bana zehir oldu. Slovakya maçına 2 saat uyku ile çıktım. Ve maç bitiminde hocam Raşit Çetiner ve yöneticimiz Levent Kızıl'dan kafam karışık olduğu için izin aldım. Bana izin verdiler.

Sergen ve Figo idolüm. Hatta Gençlerbirliği'nde oynarken menajer Sinan Engin'den Sergen ağabeyin formasını istemiştim. Bana 100'üncü yıl ve nostalji formasını verdi. Hala saklıyorum. Sergen için söylenecek laf yok. O pas verecek ben koşacağım. Bir de Emre Belözoğlu var. Onu beğenirim.

Futbola Gaziosmanpaşa'da başladım. Sonra Alibeyköy'e geçtim daha sonra Çanakkale Dardanel'e transfer oldum. Evim Gaziosmanpaşa'dadır. Ben kolay değişmem. Yanki, Servet Bağlar, Aydemir, Cemil hocaları unutamam. Hürser Tekinoktay, Şenol Güneş, Raşit Çetiner, Erdoğan Arıca, Fuat Yaman'ın bana emekleri çok geçmiştir.

İngiltere-İtalya

Siyah Beyaz Derneği kurucularından yönetici Hüseyin Mican, Adem Akçay, Doğan Küçükemre, Seyit Ateş, Mesut Urgancılar ile bir çok maçları kapalı tribünden seyrettim. Lazio maçında tribündeydim. Beşiktaş aşkı ile yanıp tutuşan benim gibi deli oyuncu yoktur. Bunu da kanıtlayacağım. İnönü'yü rakiplere dar edeceğim.

Avrupa hedefim var. Beşiktaş'a Avrupa için geldim. Nihat'tan sonra benimde transferim gündeme gelecek. Türk futbolunu ve Beşiktaş'ı en iyi şekilde temsil etmek düşüncesindeyim. Esas hedefim İngiltere ve İtalya. Ama önce Beşiktaş forması altında Şampiyonlar Ligi'nde final oynamak. Bunu başaracağım.

En büyük özelliğim sprinter olmam. Çok koşuyorum. Kolay yorulmam. Karşımda oynayanın şansı hemen hemen yok gibi. Fenerbahçeli Abdullah ağabeyi çok severim. Onun karşısında oynadım, sonra da Milli Takım’a çağrılmadı. Karşımda kim oynarsa onu yıpratıyorum. Beşiktaş ile oynarken Ahmet Yıldırım, İbrahim ve Serdar'a karşı oynadım. İlk maçta 10 kişi kalmasaydık bizi kolay yenemezlerdi.’

Avrupa hedefim var. Beşiktaş'a Avrupa için geldim. Nihat'tan sonra benimde transferim gündeme gelecek. Esas hedefim İngiltere ve İtalya. Ama önce Beşiktaş forması altında Şampiyonlar Ligi'nde final oynamak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!