Koruma altındaki R.A. sınıfını geçti

Güncelleme Tarihi:

Koruma altındaki R.A. sınıfını geçti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2009 00:00

Adana’da Seviye Belirleme Sınavı’na girmesine izin vermeyen annesi Songül A.’yı (39) babasına ait tabancayla başından tek kurşunla vurarak öldüren R.A.’nın (12), bir süre öncesine kadar eğitim gördüğü Seyhan Belediyesi’ne bağlı ilköğretim okulunda da karne heyecanı yaşandı.

Yaklaşık 2.5 ay önce ailesi tarafından okuldan alınan R.A.’nın bu eğitim-öğretim yılının ilk dönemi de dahil olmak üzere sürekli takdir ve teşekkür belgesi aldığı belirtildi. Halen Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı çocuk yuvasında koruma altında tutulan küçük kızın karnesini babası almaya geldi. Ancak geç kalıp okulda kimseyi bulamayınca karneyi alamadı.

İlk dönem teşekkür aldı

R.A.’nın son sınavlara giremediği için başarı belgesi alamadığı, ayrıca okul yönetimince devamsızlık hakkını doldurduğu belirtildi. R.A.’nın devamsızlığı olduğunu ancak bunun sınıf geçmesine etki etmeyeceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, ilk dönem teşekkür belgesi alan R.A’nın sınıf geçmesi için ilk dönem notlarının da yeterli olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!