Korucuyu aileler buluşması

Güncelleme Tarihi:

Korucuyu aileler buluşması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 14:28

Korucuyu aileler buluşması

Haberin Devamı

MERSİN’de ‘Koruyucu Aile Hizmet Modeli’ni tanıtmak amacıyla toplantı düzenlendi. 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü evsahipliğinde Marehan Center’da düzenlenen toplantı, iftar yemeği olarak organize edildi. Etkinliğe, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ve eşi Nurhan Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Veysel Topkaya, koruyucu aileler ile çocuklar katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından iftar duasının okunmasıyla devam eden programda, Vali Çakacak bir konuşma yaptı. Çakacak, çeşitli nedenlerden dolayı devletin koruması altında olan çocuklar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan koruyucu aile programının, aile sıcaklığından yoksun çocukların sıcak bir yuva özlemini en iyi şekilde giderdiğini dile getirdi. Mersin’de program kapsamında 110 aile tarafından 142 çocuğa gerçek bir yuva ortamı sunulduğun ifade eden Çakacak, şöyle devam etti:
"Devletimiz insanın, hele de küçük yavrularımızın maddi ihtiyaçlarından çok manevi gereksinimlerinin karşılanmasını ve sevgi ekseninde sıcak bir yuvada yetişmelerini hayati önemde görmektedir. Bu doğrultuda bu çocuklarımızın kardeş, anne, baba sevgisinin en temiz ve masum haliyle en güçlü şekilde yaşatıldığı aile ortamında, milli ve manevi değerlerine bağlı, milletine ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmelerini teşvik etmektedir" dedi.
Konuşmanın ardından Vali Özdemir Çakacak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yılın babası seçilerek ödülünü Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın elinden alan baba Mustafa Boyraz’a plaket verdi. Ardından, minik Kader koruyucu ailesi için yazdığı şiiri okudu. 

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!