Koru kalıcı çözüm istiyor

Güncelleme Tarihi:

Koru kalıcı çözüm istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 01:41

Cadde ve sokakları köstebek yuvasına dönen Koru Mahallesi’nde yetkililerin sorunların geçici çözümlerle gidermeye çalıştığını savunan mahalle muhtarı Türkan Yezer, “Her defasında gelip, kuma benzer bir asfalt döküp gidiyorlar. Haliyle iki gün geçmeden yine çöküyor. Yapboz gibi oldu” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya’ya bağlı Koru Mahallesi sakinleri, bozulan yol ve kaldırımların yapılmamasından dert yanarak, yetkililere isyan etti. Semtte Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı ve Ankaralılar Caddesi başta olmak üzere trafiğin yoğun olduğu yollarında çok sayıda çökme ve çukur görülüyor. Ankaralılar Caddesi’nde geçen yıl yapılan kaldırım çalışmasında açılan kaldırım ile yol arasındaki 15-20 santimetrelik kanalların çakıl ve kumla doldurulması da sürücülere zor anlar yaşatıyor. Asfaltta oluşan çukurlar ile kanalın onarılması için Büyükşehir Belediyesi ile uzun zamandır görüştüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirten Koru Mahallesi Muhtarı Türkan Yezer, “Yetkililerin Koru’yu gördüğü yok. Çok sayıda kazaya sebep olan bu ölümcül çukurlarla bizi baş başa bıraktılar. İnsanlar çukurlara girmemek için ani fren ve manevralar yapıyor; bunlar da kazalara sebep oluyor” diye konuştu.

CADDE YOLU YAPBOZ GİBİ

Haberin Devamı

Çayyolu Metrosu’nun Koru İstasyonu ile Temelli, Sincan, Etimesgut, Bağlıca arasında çalışan EGO’ya ait ring otobüsleri de Koru Mahallesi’nde yolların bozulmasına sebep oluyor. Metronun açılmasının ardından otobüs güzergahı haline gelen Ihlamur Caddesi yolunda oluşan çökmeler, vatandaşın en çok şikayet ettiği noktalardan birisi. Çökmeler nedeniyle arabaların zarar gördüğünü ifade eden Yezer şunları söyledi:
“Durumu Büyükşehir’e iletiyoruz ama kalıcı bir çözüm yok. Her defasında gelip, kuma benzer bir asfalt döküp gidiyorlar. Haliyle iki gün geçmeden yine çöküyor. Yapboz gibi oldu.

ASFALT KALDIRIMLAR DÖKÜLÜYOR

Semtin Eskişehir Yolu girişi olan 2629. Cadde’nin Ankaralılar Caddesi bağlantısına kadar olan bölümündeki kaldırımların durumu da işler acısı. Ankaralılar Caddesi’ne kaldırım yapılıyor ama devamına yapılmıyor. Asfalt olduğu için zamanla aşınıp, inceldiler. Bazı bölgelerdeyse kaldırım ile yol aynı seviyede. Engebeli olduğu için hiç sağlıklı değil.”

BÜYÜKŞEHİR: MAYIS’TA KAPANACAK

Sorunlardan haberdar olduklarını ancak çalışmalar için asfalt sezonunun açılmasını beklediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise şunları söyledi: “Yağmur ve kar yağışları nedneniyle kış aylarında asfalt bakımı yapamıyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte çalışmalarımız hızlandırdık. Mayıs ayı itibariyle Koru Mahallesi’nin de içinde olduğu çok sayıda mahallemizde çalışma başlatacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!