Koru’da 'ring' Batıkent’te 'aktarma' isyanı

Güncelleme Tarihi:

Koru’da ring Batıkent’te aktarma isyanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 13:51

Sincan ve Çayyolu metrolarının hizmete girmesinin ardından otobüs seferleriyle metroya yönlendirilen vatandaşların şikayetleri devam ediyor. Aktarma yapmak zorunda kalan Başkentliler, uzun ring kuyruklarından, aktarma nedeniyle uzayan ulaşım sürelerinden dert yanıyor.

Haberin Devamı

Başkent’te, Sincan ve Çayyolu metrolarının hizmete girmesinin ardından bu bölgelerden kent merkezine yolcu taşıyan EGO hatlarının kaldırılarak, yerlerine metro bağlantılı ‘ring seferleri’ konulması vatandaşları zor durumda bırakıyor. Kızılay-Çayyolu metro hattının son durağı olan Koru istasyonundan yapılan ring seferleri, bölgede yoğunluğa sebep oluyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde Koru Mahallesi Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı üzerindeki otobüs duraklarında uzun kuyruklar oluşuyor. Daha önce tek vesait ile Kızılay’dan evine dönebilen vatandaşlar, ring uygulamasıyla birlikte önce metroya, ardından ring otobüsüne binmek zorunda kalıyor.

AKTARMALI 90 DİREKT 30 DAKİKA

Sincan metrosunun hizmete girmesinin ardından semt servisleri kaldırılan Batıkent’teki vatandaşlar ise Eskişehir Yolu’na direkt ulaşımın olmamasından dert yanıyor. Batıkent ile Eskişehir Yolu arasında direkt ulaşımı sağlayacak EGO otobüs hattı için 1 Aralık 2014 tarihinde 2 alternatif güzergah önerisi sunan vatandaşlar, internet üzerinden başlıttıkları kampanyayı sürdürüyor. Ankara Hürriyet’in daha önce de gündeme getirdiği alternatif güzergahlarda otobüs seferleri başladığı takdirde; 90 dakikayı bulan Batıkent-Eskişehir Yolu arasındaki yolculuk süresi yarım saate düşecek. Mevcut sistemde Batıkent’ten Eskişehir Yolu’ndaki okul ya da iş yerine gitmek isteyen bir Ankaralı; ilk olarak ring otobüsüyle Batıkent Metro İstasyonu’na, ardından metroyla Kızılay’a; buradan Çayyolu Metrosu’na geçip, Eskişehir Yolu’na ulaşabiliyor. Alternatif otobüs güzergah planına göre ise vatandaşların 3 vesait değiştirmesine gerek kalmıyor.

Haberin Devamı

‘DERSLERE GEÇ KALIYORUZ’

Alternatif güzergah planının hayata geçirilmesi için başlatılan internet kampanyasının sorumlusu Emre Akdemir, şunları söyledi:
“Bu konudan muzdarip olan gerçekten çok insan var. EGO otobüsünü geçtim, Batıkent ile Eskişehir Yolu arasında ulaşımı sağlayan hiçbir dolmuş, ÖHO veya ÖTA hattı yok. İş yeri veya okulu Eskişehir Yolu’nda olan insanlar aktarma sorunu nedeniyle mağdur oluyor. Bir buçuk saati bulan yolculuktan dolayı derslere geç kalıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!