Korsan taşımacılığa karşı, otogardan yolculuk önerisi

Güncelleme Tarihi:

Korsan taşımacılığa karşı, otogardan yolculuk önerisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 11:20

- TOFED Genel Başkanı Erdoğan: - "Otogarlardan hareket eden her otobüs Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerince kontrol ediliyor. Vatandaşlar otobüse otogardan binmeli" - "Üyeliği zorunlu olan bir kurum haline gelmek istiyoruz ki en azından yaptırım gücümüz olsun. Sektörümüze biz de böylelikle sahip çıkmak istiyoruz"

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, korsan taşımacılığın önlenmesi için vatandaşların otobüse otogardan binmesinin önem taşıdığını söyledi.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en önemli sorunlarının korsan taşımacılık olduğunu belirtti.

Kara yollarında yolcu taşımacılığı yapabilmek için Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığından belge alınması gerektiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şehirler arasında tarifeli ya da tarifesiz sefer yapmak D1 ve D2 belgeli araçların işidir. Biliyorsunuz grup ve turizm taşımacılığı yapanlar bin 670 şirket 37 bin otobüsle hizmet veriyoruz. D1 belgeli şehirler arası tarifeli seferde de yaklaşık 340 şirket 8 bin 500 otobüsle hizmet veriyoruz. Kara yollarındaki her türlü taşıma bize ait taşımadır. Bunların dışında yapılan taşımacılık korsan taşımacılık sayılıyor."

Haberin Devamı

Erdoğan, korsan taşımacılığın devlete vergi noktasında, vatandaşa ise can güvenliği açısından zarar verdiğini vurguladı.

- "Vatandaşlar otobüse otogardan binsin"

Erdoğan, özellikle İstanbul'da çeşitli semtlerden hareket eden otobüslerin kontrol dışı olabildiğini söyledi. Bu araçların zaman zaman kazalara karıştığını da anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Otogardan hareket eden her otobüs Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerince kontrol ediliyor. Kontrol sırasında, otobüste çalışan muavin, şoför ve diğerlerinin sigortası, aracın takometresi, hız limitleri denetleniyor. Vatandaşların otobüse otogardan binmesi gerekiyor.

Son dönemde Başbakanımızın sunduğu eylem planı çerçevesinde ve Emniyet Genel Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar neticesinde, ölümlü kazaların önümüzdeki on yılda azalması için yapılanlara biz de destek veriyoruz. En azından eğitim noktasında Türkiye Otobüsçüler Federasyonu olarak yer almak istiyoruz."

Erdoğan, federasyon olarak yetki noktasında sıkıntıları olduğunu aktardı. Federasyona üyeliğin zorunlu hale getirilmesini isteyen Erdoğan, "Üyeliği zorunlu olan bir kurum haline gelmek istiyoruz ki en azından yaptırım gücümüz olsun. Sektörümüze biz de böylelikle sahip çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!