Korsan otoparkla değnekçi hakkında

Haberin Devamı

Bugün korsan otoparkçılardan, değnekçilerden söz eden iki yakınmaya yer vereceğim. Bana göre, daha da çözümü gerçekleşmeyen, hemen herkesin karşılaştığı sorunlar. İkisinde de yakınanlar, adlarının verilmemesini istedi. Tabii ki saygı duyuyorum. Ve de etkililerin, yetkililerin bilgilerine sunuyorum.

Zorunlu uyum
Değnekçilik hep vardı bu ülkede. Ama bu son dönem kadar yoğunlaşmadı sanıyorum. Alsancak Gazi İlköğretim Okulu civarında belediyenin park yerlerine arabamızı park ediyoruz, görevliye makbuzu karşılığında ücretimizi ödüyoruz. Ama bitmiyor, hemen arkasından bir değnekçi bitiveriyor arkamızda, bir 5’lik de ona veriyoruz. Vermezsen ya araban çiziliyor veya başınıza bir şeyler gelebilir.
Haydi buralar ‘ara sokak!’ Ya Efes Oteli’nin ana kapısının karşısındaki park yerlerine ne demeli? Belediye görevlileri defalarca polise bildirdiklerini söylüyor. Ama sonuç yok. İşim gereği birçok şehri ziyaret ediyorum. Denizli, Manisa, Uşak, Balıkesir vb. Buralarda da mutlaka benzer şeyler yaşanıyordur, ancak bu kadar aleni olanına hiç rastlamadığımı iletmek isterim.

Haberin Devamı

Makbuz devam mı
Son olarak, İzmir’de otopark görevlilerinin hala eski usul, ellerinde makbuz koçanlarıyla gezmelerine anlam veremiyorum. Denizli’de, Manisa’da bu işi yapan insanların elinde bankaların POS cihazlarına benzer makineler var. Arabanızı park ediyorsunuz, hemen camına bir fiş iliştiriliyor. Dönüşünüzde görevliye bunu gösterip paranızı ödüyorsunuz. Eğer ödemeden giderseniz kayda giren plakanıza otomatik ceza makbuzu ulaştığından ister istemez görevliye parayı veriyorsunuz.

Fuar’ın hemen karşısındayım
Alsancak’ta Fuar’ın 26 Ağustos kapısı karşısında oturmaktayım. Resimde görmüş olduğunuz kişi, apartmanımızın kaldırımını kendi otoparkı gibi işletiyor. Alsancak gibi bir yerde, kentin göbeğinde korsan otoparkçılık yapan bu kişiye kim dur diyecek. Kendi apartmanımızın önüne aracımızı park edemeyecek miyiz? Bu konuyu gündeme getirirseniz çok memnun olurum.


Osmangazi sokakları
1991 yılından beri Bornova Osmangazi’de ikamet ederim. Yaklaşık 6-7 ay önce evlerimize çıkan dönüş yolları kapandı. 915 ve diğer sokaklara çıkışı kapatacak şekilde, yol orta refüjü yapıldı. Evlerimize aşağı yukarı 700-800 metre ileriden dönerek ulaşmak zorunda kaldık. Ferdi ve mahalleli olarak him@izmir.bel.tr’ye yazdık. Muhtarımız yazdı, ama nafile. Hadi bizi geçin, bir ambulans, itfaiye nasıl ulaşacak. Kaldı ki Atatürk Mahallesi’nden Osmangazi’ye kadar yolun ortalarına ızgara döşendi. Izgaraların sağı, solu açık. Araçlarda alt takım kalmadı. Osmangazi ve yollar bir incelenirse, 915 ve diğer sokaklarda oturanlar minettar kalacağız. “Bize ulaşın çözüm bulalım” denilen ‘him’ acaba kaç kişiye ulaşıp çözüm üretmiştir, merak ediyorum doğrusu.
Ünal BİRDAL

Haberin Devamı

Korsan otoparkla değnekçi hakkında

 

 

Yazarın Tüm Yazıları