Korneanın Sesi Grubu, Aşık Veysel parçaları çaldı

Güncelleme Tarihi:

Korneanın Sesi Grubu, Aşık Veysel parçaları çaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 17:22

Korneanın Sesi Grubu, Aşık Veysel parçaları çaldı

Haberin Devamı

MANİSA'da, kornea nakli yapan doktor ile kornea nakli olan hastalarca kurulan 5 kişilik 'Korneanın Sesi' grubu, Aşık Veysel'in parçalarını seslendirdi.

Kornea nakli yapılan hasta ve kornea nakli yapan doktorlardan oluşan ve 2009 yılında kurulan 'Korneanın Sesi' grubu, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün işbirliğiyle, Kültür Sitesi Lale Salonu'nda konser verdi. 'Korneanın Sesi' isimli konsere; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Manisa Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar, Manisa Sağlık Müdürü Dr. Hakan Bayrakçı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konser öncesinde salonun girişine açılan organ bağışı standında, birçok vatandaş organ bağışında bulunmak için form doldurdu.

Konserde kornea nakli yapan Ege Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sait Eğrilmez ile kornea nakli yapılan TRT Ses Yarışması birincisi Cem Cansız, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Özgün Düzgün ve görme engelli sanatçı Mazlum Acar ve Ege Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Üyesi Senem Ersin Genç'ten oluşan 5 kişilik grup; Aşık Veysel'in ölümsüz parçalarını seslendirdi.

Konserde sonrası konuşan Eğrilmez, Aşık Veysel'in kendilerine her zaman rehberlik ettiğini belirterek, organ bağışından söz etti. Konserden sonra ayrıca Vali Güvençer'e organ bağışında bulunduğu için 'Organ Bağışı Kartı', Eğrilmez tarafından takdim edildi.

Kısa konuşmasında herkesin organ bağışçısı olmaya davet eden Vali Güvençer ise organ ve doku bağışında yaptığı çalışmalarla farkındalık oluşturan MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi, Turgutlu Devlet Hastanesi, Alaşehir Devlet Hastanesi ve Salihli Medigüneş Hastanesi yöneticilerine teşekkür belgesi takdim etti.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!