Körler sinyalden memnun Büyükşehir’den şikayetçi

Güncelleme Tarihi:

Körler sinyalden memnun Büyükşehir’den şikayetçi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2010 00:00

Trafiğin yoğun olduğu kavşaklara getirilen sesli uyarı sisteminden memnun olan görme engelliler, uluslararası standartlara uygun kaldırımlardan dert yandılar, Büyükşehir Belediyesi’nin kendileri ile daha yakından ilgilenmesini istediler.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin görme engelli vatandaşlara karşı biraz daha duyarlı olması gerektiğini söyleyen Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Süha Sağlam, “Başkentin kaldırımları uluslar arası standartlara uygun değil. Bazı yerlerde aksaklıklar var. Kaldırımla yolun yüksekliği bizim gibi engelli vatandaşları zorlamaktadır” dedi.
Özellikle Dikimevi’nde bulunan  Soysal Sokak’ın, kendileri içen kabusa dönen kaldırımlar açısından iyi bir örnek olduğunu anlatan Süha Sağlam, şunları söyledi:
“Hangi iktidarın dönemi olursa olsun, bu bir zihniyet meselesidir. Devletin bizim için yapacağı tüm işleri kendi olanaklarımızla yapmaya çalışıyoruz. Kabartmalı kitaplarımızı kendimiz basıyoruz. Kütüphanelerimizi devlet yerine biz açmak zorunda kalıyoruz: Devlet engelli vatandaş için meslek edindirme kursları açmıyor.”
Bedava ulaşım
Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarında engelli vatandaşa olanak sağlamadığını savunan Başkan Sağlam, “Büyükşehir belediyesinden ricamız  İstanbul ve İzmir’de engelli vatandaşa bedava olan toplu taşıma kolaylığının bize de sağlanmasıdır. Bu konuda sayın belediye başkanımızın bize yardım etmesini bekliyoruz” dedi.
Vatandaşın da çoğu zaman kendilerine karşı duyarsız olduğunu ileri süren Sağlam, “Trafik ışıklarında karşıdan karşıya geçmek neredeyse imkansız. Taşıtlar bize yeterince saygı göstermiyor. Trafik ışıkları kırmızı yandığı halde arabalar yaya geçidini kullanan insanların üzerine doğru geliyor” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!