Korkuteli'nde Engelliler Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Korkutelinde Engelliler Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 11:35

Korkuteli'nde Engelliler Günü kutlandı

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Korkuteli Yaşar Yalçın İlkokulu ve Korkuteli Engelli Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KORENDER) tarafından Dünya Engelliler Günü kutlandı. Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonundaki etkinliklere Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Hasan Gökce de katıldı.

Palyaçolar, çocukları eğlendirmek için etkinlikler yaparken, yüzler boyandı ve balonlar uçuruldu. Belediye Başkanı Hasan Gökce, 15 engelliye tekerlekli sandalye hediye etti.

Yaşar Yalçın İlkokulu Müdürü Ramazan Ece, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilere karşı olan sorumluluklarımızı bir kere daha hatırlatıyor. Herkesin yapabileceği bir şeyin olduğu gerçeği noktasında neler yapabileceğimizi düşünmemiz için bir vesile oluyor" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Gökce, sadece Engelliler Günü'nü değil, topluma faydalı olmaları gereken her türlü günü hatırlamaya çalıştıklarını belirterek, "Yaşantımızda onlarla beraber olmamız gerekiyor. Esas engeli biz onlara göstermememiz lazım. Biz onları güncel yaşantı içerisine sokamıyorsak onlar engelli değil bizler engelliyizdir" diye konuştu.

Kaymakam Erol Tanrıkulu da engellilik konusunun yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini ilgilendirmediğini anlatırken, şöyle dedi:

"Engelli olmalarına rağmen hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen, spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır."

Konuşmaların ardından KORENDER Başkan Yardımcısı Gülsüm Kabadayı tarafından engellilere yönelik yaptıkları hizmetlerden dolayı kurum temsilcilerine plaketler verildi.

Programda, görme engelli emekli ut sanatçısı Ali Mızrak konser verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!