Korkuteli'de Zafer Bayramı töreni

Güncelleme Tarihi:

Korkutelide Zafer Bayramı töreni
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 14:05

Korkuteli'de Zafer Bayramı töreni

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.
Korkuteli'de Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla ilk tören Şehitlik Anıtı'nda yapıldı. Törene Kaymakam vekili Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Garnizon Komutan vekili Personel Asteğmen Cem Akyıldız, Belediye Başkanı Hasan Ali İrban, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, ilçe protokolü, Muharip Gaziler Derneği mensupları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Çavuş Gökhan Vural gerçekleştirdi. Vural, "Ulusal birliğimizin ordu- millet bütünleşmesiyle doruğa ulaştığı, Türk ulusunun hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesi olan bu destanla kahramanlık ve fedakarlıklarla dolu Kurtuluş Savaşımız kesin sonuçlu bir zaferle taçlandırılmış ve ebedi başkomutanımızın ifadesiyle varlığı ebediyete kadar sürecek Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli sağlamlaşmıştır. Yüce Türk Milleti 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek bu zaferi elde etmiştir. Bu zafer Türk milletinin hangi şartlar içerisinde olursa olsun bağımsızlığı için kanının son damlasına kadar mücadele edeceği göstermiştir. 30 Ağustos 1922'de Büyük Taarruz'a geçilerek düşman ağır yenilgiye uğratılmış ve düşman 9 Eylül 1922'de İzmir'de deniz dökülmüştür" dedi.
Jandarma Er Serhat Bağcı'nın günün anlam ve önemini belirten şiirinin ardından, öğrenciler de şiirler okudu. Tören sonrasında Vali Yardımcısı Nurettin Ateş kaymakamlık binasında tebrikleri kabul etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!