Korkuteli'de yeni eğitim yılı başladı

Güncelleme Tarihi:

Korkutelide yeni eğitim yılı başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 14:18

Korkuteli'de yeni eğitim yılı başladı

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde düzenlenen törenle yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. İlçede 54 okulda, 9 bin 500 öğrenci ders başı yaptı.

Korkuteli'de yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Şehitlik Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Bedir, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, protokol üyeleri, hayırseverler ve öğrenciler katıldı. Çelenk töreninin ardından Osman Önal İlkokulu'nda program devam etti.

Osman Önal İlkokulu'ndaki törene Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, protokol üyeleri ve öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, "Bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan eğitim yuvası olan okul insan hayatında aileden sonra en önemli basamaktır" dedi.

Kaymakam Erol Tanrıkulu, "İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik akıl ve zekâsıdır. Fakat akıl kendiliğinden gelişmez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul bir eğitim ve öğretim yuvasıdır. İnsanın yetiştirildiği yerdir. Aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okula dört elle sarılın. Ona sahip çıkın. Okulunun bütün olanaklarından yararlanın. Öğretmenlerinizden en iyi biçimde faydalanın. Düzenli çalışın. Çünkü başarılı olmanın yolu düzenli, programlı ve disiplinli çalışmaktan geçer. Çalışmadan, emek harcamadan ne insanlığa ne milletimize ne de kendimize faydalı olabiliriz. İyi insan kendine, milletine, insanlığa faydalı olan insan demektir. Kendini yönetemeyen birey ve toplumlar başkaları tarafından yönetilir ve kullanılır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu. Öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunu gösterisi büyük beğeni topladı. Okula yeni başlayan öğrencilere 'hoş geldin' çiçeği takdim edildi. İlçe Müftüsü Selim Yazıcı da yeni eğitim öğretim yılının başarılı ve hayırlı olması için dua etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!