Korkuteli'de 18 Mart töreni

Güncelleme Tarihi:

Korkutelide 18 Mart töreni
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2018 13:07

Korkuteli'de 18 Mart töreni

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla tören yapıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla ilk tören Şehitlik Anıtı'nda gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkanı Hasan Gökce başta olmak üzere protokol üyeleri, askeri erkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu.

Şehitlik Anıtı'ndaki törenin ardından protokol üyeleri Paşa Mezarlığındaki şehitliği ziyaret etti. İlçe Müftüsü Selim Yazıcı tarafından dua edilirken, protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Törenler, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda Şehit Yasin Naci Ağaroğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Ferit Sarı yaptı. Daha sonra öğrenciler şiirler okudu.

Program kapsamında Antalya Valiliği tarafından şehitler hatırasına ithafen hazırlanan 'Ölümsüzleşen yıldızlar' adlı kitap, protokol üyeleri tarafından şehit yakınlarına törenle teslim edildi. Ayrıca Avdan, Yeşilyayla ve Bozova mahalle sakinleri tarafından Mehmetçik Vakfı'na bağış makbuzları muhtarlar İsmail Avcu ve Orman Bayındır tarafından Kaymakam Erol Tanrıkulu'na takdim edildi. Tören Çanakkale Destanı Oratoryosu ödül töreniyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!