Korkuteli'de 15 Temmuz töreni

Güncelleme Tarihi:

Korkutelide 15 Temmuz töreni
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2018 12:54

Korkuteli'de 15 Temmuz töreni

Haberin Devamı

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş ve anma etkinliği düzenlendi.
Korkuteli'de kaymakamlık organizesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi. Milli Birlik Yürüyüşü'nün ardından Şehitlik Anıtı'nda devam eden tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar birlik ve beraberlik mesajları verdi. 
15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu'nun babası Osman Ağaroğlu, "Müslümanlar olarak vatanımıza, milletimize göz diken dahili ve harici düşmanlara fırsat vermemek için canımızla, malımızla savaşmak, mücadele etmek zorundayız. 50 tane de çocuğum olsa o günkü o şartlarda vatan millet davası için mukaddesat için ırz ve namusumuzu çiğnetmemesi için tamamını orada yer alacaksınız derdim. Bugün de olsa yine gönderirdim. Çünkü bu vatanda düzlüğe ulaşabilmek için bir takım yokuşların kan ter içerisinde çıkılması gerekiyordu. Çocuğumla gurur duyuyorum. Hak ve hakikat uğruna canını feda eden oğlumuzdan razıyız. Ondan Allah razı olsun, makamını cennet eylesin" dedi.
Kaymakamı Erol Tanrıkulu da "Gerçekten bu ülkeyi, bu toprakları tekrar kazanmamıza vesile olan vatandaşlarımızla biz büyük ve güçlü bir ülkeyiz. Bizler uyanık olmak zorundayız, 15 Temmuz gecesi de bunu gösterdik. O gece şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" diye konuştu.
Program şehitler için Korkuteli Müftülüğü'nce okutulan Kuran ve İlçe Müftüsü Selim Yazıcı tarafından dua yapılmasının ardından sona erdi. Meydanları dolduran vatandaşlar geç saatlere nöbete devam etti.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!