Korkuteli meclisinde kredi tartışması

Güncelleme Tarihi:

Korkuteli meclisinde kredi tartışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2018 15:22

Korkuteli meclisinde kredi tartışması

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ Belediyesi'nin haziran ayı meclis toplantısında 10 milyon liralık kredi talebi tartışıldı.

Korkuteli Belediyesi'nin haziran ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Hasan Ali İrban'ın yönettiği oturumda gerçekleştirdi. Toplantıda asfalt yapımı için toplam 10 milyon liralık kredi talebi tartışmaya neden oldu.

Belediye Başkanı Hasan Ali İrban'ın belediyenin çok kötü durumda olduğunu söylemesi üzerine bağımsız üye İrfan Yılmaz, "Belediye söylediğiniz kadar kötüyse borç yükü altına girilmesin. Şu an böyle bir krediye gerek var mı? Belediyemiz gerçekten kötü durumdaysa bu borç yükünün altına girilmesi doğru olmaz. Belediyenin imkanları doğru şekilde kullanılmalı. Şu an bu krediye gerek var mı" dedi.

İrfan Yılmaz'ın belediyenin toplam borcunu ve mal varlığını sorması üzerine açıklama yapan Başkan Hasan Ali İrban, şunları söyledi:

"Burada enkaz edebiyatı yapmak istemiyoruz. Ama biz belediyeyi devraldığımızda enkaz devraldık. Belediye bir enkazmış. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Git gide açık veriyoruz. 20 gündür telefonlar susmuyor. Korkuteli Belediyesi kendi çarkıyla dönen bir belediye değil. Korkuteli Belediyesi'nin, Korkuteli esnafına 7 milyon lira borcu var. Bunlarla ilgili çalışmalara başladık. Önlemlerimizi almaya başladık. Belediyeyi devir aldığımızda SGK'dan haciz geldi. Korkuteli Belediyesi'nin SGK ve Maliye'ye 15 milyon borcu var. 2014 yılından bu yana hiç borç ödenmemiş. İlk defa biz geçen ay SGK ve Maliye'ye ödeme yaptık. Ciddi sıkıntılar var. Korkuteli Belediyesi'nin alacağı çok. Alacak konusunda esnafı sıkıntıya sokmadan tahsil edeceğiz. Korkuteli'nin hizmete ihtiyacı var. İlçe merkezi ve mahallelerde halkın yürüyeceği yolu yok. Bunları yapmak için kredi talep ediyoruz. Geçen yıllarda kültür merkeziyle ilgili kredi kullanılmadı. Bizim talep ettiğimiz kredi sıcak asfalt ve sathi kaplama yapabilmek için yapılmış bir talep. Sonuçta bu hizmeti Korkuteli'ne yapacağız."

Ak Partili Şefik Kılıç da İrfan Yılmaz'a tepki gösterdi. Kılıç, "Belediyeyi devralalı 20 gün oldu. Bu arkadaş 20 gün öncesine kadar belediyenin kaç para borcu olduğunu, kimlerden alacağı olduğunu çok iyi biliyor. Kredi talebi söz konusu olunca da 'bu krediyi nasıl erteletebilirim' zihniyeti oluştu. Gayesi 'hizmeti nasıl engellerim, seçime kadar hizmeti nasıl yaptırmam' anlayışı var" dedi.

Konuşmalar sonrası gündem maddeleri oy çokluğuyla kabul edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!