Korkuteli Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde Genel Kurul

Güncelleme Tarihi:

Korkuteli Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde Genel Kurul
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2015 17:09

S.S. KORKUTELİ ESNAF VE SANATKÂRLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ 2014 YILI, 49.GENEL KURUL TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ. GENEL KURUL TOPLANTISINDA 2015 YILI TAHMİNİ BÜTÇE 903 BİN TL OLARAK BELİRLENDİ. GENEL KURULDA KONUŞAN S.S. KORKUTELİ ESNAF VE SANATKÂRLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI HALİL EMİRDAĞLI, “İHTİYARIM AMA YAŞLI DEĞİLİM” DEDİ.

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde S.S. Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2014 Yılı 49. Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.
Göller Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Ahmet Tural’ın divan başkanlığını yaptığı Genel Kurul’da Mustafa Kavçalar, Hakkı Salur ve Metin Sipahi katip üyeliği yaptı. 2015 yılı tahmini bütçenin 903 Bin TL olarak belirlendiği toplantıda, yıllık çalışma raporu, denetim kurulu raporu okunarak oylandı, 2014 bilanço, gelir, gider tabloları okunarak oylandı.
S.S. Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Emirdağlı yaptığı konuşmada, "Türkiye’de esnaf ve sanatkarın kredi kullanmasında önemli rolü olan kooperatif sayısı bin 50 civarındadır. 1954 yılında üst düzey işbirliği ve bağlantıyı kurmak amacıyla 32 bölge birliği kurulmuştur. Bugün TEZKOOP çatısı altında toplanmış Halk Bankası ile esnafa kredi kullandırılmaktadır.Halk Bankası desteğiyle birliğimiz çok iyi yerlere gelmiştir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kooperatifin borcu olmadığını ve yüksek rakamlarla kredi kullandırdıklarını ifade eden Emirdağlı, "Kooperatifimizin Halk Bankası’na borcu yoktur. 64 yıldır da ortaklığımız hiç bozulmamıştır. Bu çınarın büyümesinde en büyük fedakarlık mutlaka esnafımızındır. Esnaf olmazsa olmaz. Asıl söz sahibi esnaf ve sanatkardır. Esnafımızın Ahilik kültürünü sürdürüyor olması mutluluktur. Ahilik kültürünün olduğu yerde sahtekarlık, hile olmaz. Çünkü Ahilik kültürü dersini almamış bile olsa çıraklıktan kalfalığa ustalığa giderken oluşur. Ben de bu çatı altında yıllarca hizmet etmiş ve etmeye de devam ediyorum" dedi.
Halk Bankası Şube Müdürü Mehmet Metin ise Genel Kurul’da başarılı çalışmalarından dolayı ve Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2014 yılı bilançosuna göre kanuni takibe intikal etmiş alacağı bulunmadığından Başkan Halil Emirdağlı’ya takdir belgesi verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!