Korkutan virüs kalbi de vuruyor

Güncelleme Tarihi:

Korkutan virüs kalbi de vuruyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 11:40

ABD Texas Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada HPV virüsü taşıyan kadınların kalp krizi ya da felç riskini diğerlerine göre 2 kat daha fazla taşıdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Son yıllarda dünyanın korkulu rüyası haline gelen ve rahim kanserine de neden olan HPV virüsü aynı zamanda diğer kalp hastalıklarına da yakalanma olasılığını da artırıyor.

Ayrıca yapılan uzun dönemli araştırmalar da HPV aşısının rahim kanserinden büyük ölçüde koruduğunu doğruladı. HPV aşısı human papilloma virüsünün iki türüne karşı yüzde 70 oranında koruma sağlıyor.

Yaşları 20 ile 59 arasında değişen 2500 kadın üzerinde, 2003-2006 yıllarında yapılan araştırma da bunu doğruluyor. Ayrıca bu hastaların tıbbi geçmişleri ve yaşam tarzları da incelendiğinde HPV virüsüne sebep olan virüsün alt türlerinin kalp hastalıklarıyla da kuvvetli bir bağlantısı olduğu keşfedildi.

Araştırma ekibinin başında bulunan Dr. Ken Fujise "HPV ile kalp hastalıkları arasında zayıf da olsa bir bağ olduğunu düşünüyordum ama bu araştırma bize bu bağlantının 2-3 kat daha fazla olduğunu gösterdi." dedi.

Haberin Devamı

HPV'nin kalp hastalıklarıyla olan bu kuvvetli bağının kolestrol ve kan basıncı ile olan bağına yakın bir değerde olduğu görüldü. Bu çalışmanın ayrıca HPV ve kalp hastalıkları arasındaki ilişkiyi ortaya koyan ilk çalışma olduğu da belirtildi.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!