Korkut: TV, İnternet geleceğinizi karartmasın

Güncelleme Tarihi:

Korkut: TV, İnternet geleceğinizi karartmasın
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 17:40

Korkut: TV, İnternet geleceğinizi karartmasın

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen, 'Üniversiteye İlk Adım' programı çerçevesinde ilçedeki liselerin son sınıf öğrencileri için bir program düzenlendi.



Öğrencilerin hedeflerini belirlemesine yardımcı olmak, üniversite okumanın önemine dikkat çekmek ve öğrencileri üniversite eğitimi için özendirmek amacıyla düzenlenen programda öğrencilere seslenen Ali Korkut, “Üniversite hayatı sizlere ciddi değerler katacaktır. Aileniz çok zengin olması ya da olmaması önemli değil. Okumak demek insanın kendisini yetiştirmesidir. Benim size tavsiyem, önümüzde sınavlar var. Bunlar sizin geleceğinize giden yoldur, attığınız adımlardır. Hedefe yürüyebilmeniz için düzenli çalışmanız lazım. Sosyal hayatınızın olması lazım, ancak ders çalışmak şuan hayatınızın en önemli kısmını oluşturuyor. Yarınlarınız, bugün sizin elinizde" diye seslendi.



Yakutiye Gençlik Meclisi Başkanı ve ETÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi İrfan Kocaman da, öğrencilerin üniversite hayatında karşılaşabilecekleri muhtemel sorunlarla ilgili bilgilendirme yaptı. İrfan Kocaman; “Bu yaşlarda hedefinizi belirlemelisiniz ve hedefinize ilerlerken karşınıza çıkacak sorunların çözümü yine sizsiniz. Önemli olan ne kadar istediğinizdir. Unutmayın, olmaz denilen şeyleri olur kılmak kişinin kendi elindedir" dedi.



Programa katılan ETÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Arş. Gör. Necmiye Kacı da, meslek seçerken sadece maddi olanaklarına bakmak yerine meslek hayatı boyunca severek yapacağınız meslekleri seçmeleri tavsiyesinde bulundu

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!