Korkut Ata'dan Günümüze Aşıklık Geleneği Projesi

Güncelleme Tarihi:

Korkut Atadan Günümüze Aşıklık Geleneği Projesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2017 12:17

Korkut Ata'dan Günümüze Aşıklık Geleneği Projesi

Haberin Devamı

OSMANİYE Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı İsrafil Avcı, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu'nun da proje ortağı olduğu "Türk Dünyası Korkut Ata Aşıklar Kervanı" projesinin protokolünü imzaladı.
Avrasya Kültür Derneği'nin organize ettiği projenin imza protokolü Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen törenle OGC Başkanı İsrafil Avcı ile Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Genel Başkan Menderes Demir, projenin amacının Türk Dünyası Aşıklık geleneğini sürdüren aşıkları aynı salon ve çatı altında birleştirmek olduğunu söyledi. Başkan Demir, "Türk Dünyasının müşterek değeri olan Korkut Ata’nın Türkiye’ye ve Türk Dünyasına etkileri, günümüzdeki aşıklık geleneğine etkileri ve Türk Dünyası içerisindeki yerini ortaya koymak, Türk Dünyası Aşıklık geleneğini sürdüren aşıkları aynı salon ve çatı altında birleştirerek Türk Dünyasının tüm renklerini Osmaniye’den başlamak üzere Azerbaycan’a, Kazakistan’a, Kırgızistan’a  ve KKTC’ne taşıyarak insanlarımıza Dede Korkut Torunu aşıklarının güzelliklerini tattırmak" dedi.
Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, Avrasya Kültür Sanat Derneği’nin organize ettiği ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu'nun proje ortağı olduğu etkinliğin içerisinde yer almaktan onur duyduklarını kaydetti. Avcı, Osmaniye’deki proje ortakları ile birlikte Osmaniye’den başlayacak ve 4 ülkede planlanan etkinliklere tam destek vereceklerini, kentin tanıtımı açısından da projeye çok önem verdiklerini söyledi.
Protokol imza törenine Avrasya Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Fettahlıoğlu da katıldı.

OSMANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!