KORKUSUZCA OYNAYACAĞIZ

Güncelleme Tarihi:

KORKUSUZCA OYNAYACAĞIZ
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 00:00

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, kümede kalmak için son maça kadar savaşacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

“Bu kulübün ruhunda pes etmek diye bir şey olmadı, bundan sonra da olmayacak.”

“Genç ve deneyimsiz bir takımız” diyen Kaplan, “Ancak aslan gibi yürekli oyuncular var. İkinci yarıda daha agresif bir strateji ile oynayacağız. İdari anlamda yapılan maddi ve manevi destek, çocuklar için büyük moral oldu” ifadelerini kullandı.

PTT Birinci lig’de ilk yarıyı son sırada tamamlayan Ankaragücü’nde Teknik Direktör Mustafa Kaplan, ikinci yarı öncesinde umutlu konuştu. Ankaragücü’nün milli mücadele ruhunu bünyesinde barındıran bir kulüp olduğunu belirten Kaplan, “Bu kulüpte pes etmek, mücadeleden kaçmak diye bir şey olmadı, bundan sonra da olmayacak. Kümede kalmak için son maçın son dakikasına kadar savaşacağız. İkinci yarıda daha agresif daha korkusuzca oynayan bir Ankaragücü olacak. Bulunduğumuz yerden hızla uzaklaşmak ve alt gruptaki takımlarla yarışabilmek için böyle oynamak zorundayız” diye konuştu.
Ankaragücü’nde son 2-3 yılda bir çok oyuncunun kulübü terk ettiğini ama onurlu mücadelenin sürdüğünü dile getiren Kaplan, Belek kampını değerlendirip, ikinci yarı ile ilgili şunları söyledi:
“Ankaragücü, camia olarak kenetlenirse bu güçlükleri aşar ve düzlüğe çıkar. İşimizin zor olduğunu biliyoruz ancak hiç bir şey imkansız değildir. Kaptan Ümit Kurt ile Sinan Kurumuş aramızdan son ayrılan isimler oldu. Ümit’in gitmesi, bizim için büyük kayıp. Onun yerini de doldurmaya çalışacağız. Takımda tutmak için uğraştık ama ikna edemedik. Kafasına ayrılmayı kesin olarak koymuştu. Sinan’ın yerine de Umut’u düşünüyoruz. Zaten Sinan biz gelmeden önce çok fazla şans bulan bir oyuncu değildi. Bizimle birlikte çıkış yaptı. Umarım, başarılı olur. Kampa, gurbetçi Furkan ile Fransız oyuncu Baba Diame’yi denemeye getirdik. Onun yanında; alt yapıdan Ahmet, Eren, Özgür, Harun, Alican, K.Bilal ve Yankı gibi gençleri kadroya aldık. Transfer yasağının açılması durumunda, Furkan ve Diame’yi kadroda tutmayı planlıyorduk. Diame, Fransız takımı ile anlaştı ve aramızdan ayrıldı.”

Haberin Devamı

YİĞİNER İLE SÜSLÜ’NÜN ÇABASI BİZİ MOTİVE EDİYOR

Haberin Devamı

“Başkanımız Atilla Süslü ile başkan adayı olarak gündeme gelen Mehmet Yiğiner, hem maddi hem de manevi olarak bize çok büyük destek verdi. Onların yanımızda olması, çocuklar için moral açısından çok önemliydi. Hem Yiğiner hem de Süslü, transfer yasağının kaldırılması konusunda yoğun bir çalışma yürütüyor. Onların çabası, bizi daha çok motive ediyor ve hırslandırıyor. Yönetimimiz, ikinci yarı öncesinde kulübe ihtarname çeken oyuncuların alacaklarını da ödeyip önemli bir sorunu daha çözüme kavuşturdu.”

TEKMEYE KAFA SOKAN FUTBOL ANLAYIŞIMIZ OLACAK

“Genç ve deneyimsiz bir takımız ama sahada aslan gibi, yüreğiyle mücadele eden bir kadromuz var. Ligin ilk yarısında bunu gösterdik. Her takım ile kafa kafaya oynadık. Kazanabileceğimiz maçları, detaylarda kaybettik. Hakem hataları da bir çok puanımızın önüne geçti. Onlar olmasa şu anda çok daha iyi konumdaydık. İkinci yarıda aynı mücadeleyi yapacak ve sahaya yüreğimizi koyacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bu bölümde daha saldırgan bir Ankaragücü olacak. Ankaragücü her maça kazanmak için çıkar ancak ikinci yarı öncesinde durum her zamankinden daha farklı. Son sıradayız ve alt gruptan kopmamak için ne olursa olsun kazanmamız gereken maçlar oynayacağız. Oyun stratejimizi de bu yönde değiştirmek zorundayız. Tekmeye kafa sokan bir oyun anlayışımız olacak.”

Haberin Devamı

MENAJERLER OYUNCU SİMSARI GİBİ DAVRANIYOR

“Mehmet, Cihan ve Metin, Antalya’daki kampta, Milli Takım seçmelerine gitti. Hasan ile Gökhan da 95 yaş grubu milli takım kamplarındaydı. Bu da Ankaragücü alt yapı fabrikasının iyi çalıştığını gösteriyor. Belki bizim antrenmanlarımız zaman zaman aksıyor ama oyuncularımızın milli takımlar düzeyinde ilgi görmesi mutluluk verici.”
“Ankaragücü’nün son dönemde yaşadığı en önemli sorunlardan biri, oyuncu simsarı gibi davranan menajerler. Sürekli oyuncuların kafasını karıştırıp, onları bir yere gönderiyorlar. Çaykur Rize maçından sonra bu durum neredeyse tavan yaptı. Oyuncuları maçlara konsantre etmekte zorlanmaya başladık. Şunu herkes çok iyi bilsin ki Ankaragücü yönetimi izin vermediği sürece hiç kimse hiç bir yere gidemez.”

Haberin Devamı

KONYASPOR MAÇINDA BİR ŞANSSIZLIK YAŞANDI

“Ankaragücü’nün olmazsa olmazlarından biri de taraftarıdır. Konyaspor maçında bir şanssızlık yaşandı, keşke olmasaydı. İkinci yarıda 5 maç seyircisiz oynama cezamız var ama biz onların desteğini her anlamda yanımızda hissetmek istiyoruz. Çünkü, Ankaragücü, taraftarı ile daha güçlüdür ve her zorluğun altından kalkmasını bilir. Onlar bugüne kadar, sahada mücadele eden gençlere hep destek oldu. İsteğimiz, bu desteğin sürmesi. İlk 5 maç tribünde olmasalar bile onların enerjisinin saha içine yayılacağını biliyoruz. İlk 4 maçımız; Erciyes, Adana, Karşıyaka ve Manisa ile. Hepsi de zorlu ve önemli maçlar. En kısa sürede en çok puanı toplama hedefiyle ikinci devreye başlayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!