Korkunç iddia

Güncelleme Tarihi:

Korkunç iddia
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Doping yüzünden teftişlik olan haltere yeni bir bomba düştü

Bazı antrenörler genç sporcular üzerinde yeni bir yasak ilaç denedi. Kobay niyetine kullanılan bu sporculardan alınan numuneler, Hacettepe Doping Merkezi'ne kontrole gönderildi . Bu kontrolde, iki sporcu dopingli çıktı...

Kobay gibi Genel Müdür Tevfik Sarpkaya tarafından araştırılmaya değer bulunarak, Teftiş Kurulu'nun incelemesini istediği iddiaya göre, milli takımdaki bazı antrenörler iki genç sporcu üzerinde, sonuçlarını henüz bilmedikleri yeni ortaya çıkan yasak bir ilaç denedi. Antrenörler, 45 güne yakın doping verdikleri sporcuların idrarlarını, Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezine tahlil için gönderdiler.

PLAN SUYA DÜŞTÜ Şahıs 1 ve şahıs 2 şifreleri kullanılan numunelerin temiz çıkması halinde, diğer sporculara da aynı ilacı vermeyi düşünen antrenörlerin planı, sonuçlar pozitif olunca suya düştü. Antrenörler ilacı kullanmaktan vazgeçerken, Hacettepe Doping Merkezi, elde ettiği sonuçları Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bir yazıyla bildirdi.

DOPİNGLİ ÇIKTILAR Yazıda, ‘‘Adları bilinmeyen iki haltercide doping çıktı’’ bilgisini veren merkez, Tayland'a gitmeye hazırlanan milli takımın akredite olmuş uluslararası bir merkez tarafından kontrol edilmesi önerisinde bulundu. Bu gelişme üzerine Halter Federasyonu Başkanı Nuhut'la bir görüşme yapan Sarpkaya, başkandan ‘‘Milli takım sporcuları temiz. Şahıs 1 ve şahıs 2 diye adı geçenler, milli takım sporcuları değil’’ yanıtını aldı.

ONAY VERDİ Cevaptan tatmin olmayan Sarpkaya, Nuhut'dan yazılı belge aldıktan sonra, kafilenin gitmesine onay verdi. Konuyla ilgili Hürriyet'e bilgi veren Tevfik Sarpkaya, ‘‘İddiayı ben de duydum. Teftiş kurulumuz yoğun biçimde çalışıyor. B numune sonuçları ve Teftiş Kurulu'nun raporları geldikten sonra gerekli açıklamayı yapacağım’’ dedi.

İHBAR YAĞIYOR Doping olayını inceleyen Teftiş Kurulu'na ihbarlar yağıyor. Bu ihbarlar içinde en dikkat çekeni, adı belirtilmeyen bir milli takım antrenörünün doping ilacı satmasıyla ilgili. İhbara göre, bu antrenör yurtdışından 60 ila 80 dolar arasında getirttiği anabolitik steroidleri, bazı haltercilere 150 dolara satıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!