Korksam bırakırdım

Güncelleme Tarihi:

Korksam bırakırdım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çalkantılı bir dönemden geçtiklerini, ancak sıkıntıyı çabuk atlattıklarını belirten Galatasaray Teknik Direktörü, ‘‘Lig sanki yeniden başlıyor. Nefesi kuvvetli olan ipi göğüsler. Üçüncü kez şampiyon olmaktan başka bir şey düşünmüyoruz’’ dedi.

Sorunları aştık

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, sıkıntılı bir dönemden geçtiklerini, ancak sorunların üstesinden gelmeyi başardıklarını söyledi. İstifa etmeyi hiçbir zaman düşünmediğini belirten Terim, ‘‘Korksam, devam etmezdim. Kormak için çok neden vardı. Allahaısmarladık demedim. Demekki korkmuyorum. Her şey aşıldı, ikinci yarıya rahat giriyoruz’’ dedi.

Sıkıntılarımız oldu

Çok farklı bir devre arası geçirdiklerini, parasal sorunları olduğunu ve bu durumun futbolcularını olumsuz yönde etkilediğini belirten Terim şöyle devam etti: ‘‘Ancak hepsini atlatacağız. Her devre arasında bir futbolcu veriyoruz. Bu kez de Filipescu gitti. Bakalım önümüzdeki sezon devre arasında kimi vereceğiz.

Dönüşümün eşiğindeyiz

‘‘Önümüzdeki yıllarda birçok kulüp mali krizin içerisine düşecek. Türk futbolu bir dönüşüm yapmak zorunda. Yoksa bu iş böyle gitmez. Yeni vergi yasası, astronomik bonservis ücretleri... Bana göre bir dönüşümün eşiğine gelinmiştir. Bu krizi ilk geçiren biz olduk. İlerisi için daha dikkatli olma açısından bizim için ders oldu.

Nereye kadar?

Kulüplerin biraraya gelmesi gerekir. Haliyle yaşanan bu kriz bizi olumsuz yönde etkiledi. Ancak tesir etmemiş gibi ikinci yarıya çıkıyoruz. Cebinden para vermekle de iş yürümüyor. Cepten para vermek büyük fedakarlıktır. Nereye kadar vereceksin. Herkes kendini sorgulamalı. Acaba her zaman büyük para büyük başarı getirir mi?

Yabancı zarar verir

Yurt içinden yerli futbolcu almak çok zor. 17 yaşında bir adam istiyorsunuz, fiyatı 2-3 milyon dolar. Alamayınca mecburen dışarıya yöneliyorsunuz. Yabancı futbolcu sayısı arttıkça da altyapılar zarar görüyor. Burada yalnız teknik adamlara değil, yöneticilere de görev düşüyor. Çünkü son kararı verecek olan yöneticilerdir.

Kime sordular?

Beşinci yabancı futbolcunun kabul edilmesi mümkün değildi. UEFA ve FIFA'nın kararları var. Madem böyle bir şey düşünüyorlardı, neden ben Şampiyonlar Ligi'nde oynarken bu karar çıkmadı? Kime soruldu da bu karar alındı? On gün içerisinde transfer yapılır mı? Usule de aykırı. Böyle saçmalık olmaz.

Zamanlaması yanlış

Türk futbolu adına önemli kararların alınması gerekir. Geçici tedbirlerle Türk futbolu belli bir yere gelmez. Beşinci yabancıya karşı değilim. İsterlerse serbest bıraksınlar. Ancak sezon başlamadan bildirilmeli. Birden bire hoop alsana beşinci yabancı denilmesine karşıyım. Bütün kulüplerin gelir artırıcı çalışmalar yapması gerekir.

Atılım peşindeyiz

Biz G.Saray olarak 21. yüzyıla çok iyi hazırlanmak istiyoruz. Önümüzdeki sezon karşınıza çok değişik projelerle çıkabiliriz. Büyük atılımların peşindeyiz. Başkan ve yönetim kurulu ile bu projeleri görüştük. Ekip halinde çalışmalarımız devam ediyor. Bir program yapabiliriz. Küçük küçük mesajlar ve değişim söz konusu olacak.

Gençlere önem veriyoruz

Ersen Martin adında genç bir gurbetçi futbolcu denedik. Bize ileriki yıllarda çok yararlı olacağına inanıyoruz. Kendisine birçok teklif olmasına rağmen özellikle benimle çalışmak istiyormuş. Gençlere önem verdiğimi, formayı hakedene giydirdiğimi, bana değil arkadaşlarıma söylemiş. Şimdi top Ersen'de. Lisans işlerini hallediyor. Geldiğinde sözleşme yapacağız.

TERİM VE EKİBİ HÜRRİYET'İN KONUĞU OLDU

Oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren G.Saray'da dimdik ayakta kalan bir isim vardı; Teknik Direktör Fatih Terim. Önceki gün Hürriyet'e konuk olan Terim, sorularımızı en içten şekilde yanıtladı. Soldan sağa Turgay Vardar, Bülent Under, Müfit Erkasap, Fatih Terim, Nezih Alkış, Esat Yılmaer, İlhan Söyler ve Bayram Aydın.

SICAK KARŞILAMA

Fatih Terim, yardımcıları Bülent Under ve Müfit Erkasap ile G.Saray Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Turgay Vardar, müdürümüz Nezih Alkış ve istihbarat şefimiz Esat Yılmaer'le öğle yemeğinde buluştu.

YALÇINDAĞ VE ÖZKÖK'LE

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, Doğan Medya Grup Başkanı M.Ali Yalçındağ ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün sohbeti samimi bir havada geçti.

Sistem için savaş

Biz sistem için savaş veriyoruz. Hiçbir Avrupa kulübünden küçük değiliz. Sistemi kurduk. Altyapıda 7 tane oyuncumuzu kampa aldık. Altyapının meyvalarını almaya başladık, almaya da devam ediyoruz. Örnekleri Alper, Gürol ve Rasim... Şimdi soruyorum size, Fatih ve Emre'yi kaça alırsınız? Hiç merak etmeyin G.Saray emin ellerde. Altyapı çığ gibi büyüyor.

Geleceğin yıldızları

PAF takımımız Japonya'da katıldığı turnuvada şampiyon oldu. Bu başarıyı küçültmeyelim. Altyapımızda geleceğin yıldızları yetişiyor. Büyük bir atılım başlattık. İcraat var, oynayanlar ortada. Emek vermek önemli, ancak yol vermek ve yetişenlerin önünü açmak daha önemli. Cesurca ona formayı vermek ve oynatmak çok önemli.’’

Sergen'le ilgilenmedim

Terim, F.Bahçe'nin 6 aylığına renklerine bağladığı Sergen Yalçın'la hiçbir zaman ilgilenmediklerini, bu konuda çıkarılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. İstanbulspor'dan Sergen'in bonservisini alan Jet-Pa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz'ü hiç tanımadığını ifade eden Terim sözlerini şöyle sürdürdü:

Fadıl beyi tanımam

‘‘Fadıl bey, Sergen'in transferi konusunda, Terim'le görüştük diye açıklamalarda bulunmuş. Kendisini tanımam, hiç görmedim. Yalnızca beni bir yöneticim aradı ve Sergen'in F.Bahçe ile anlaşamadığını, Jet-Pa Spor yetkililerinin benimle Sergen konusunu görüşmek istediklerini iletti. Ben de eğer F.Bahçe ile anlaşamamışlarsa gelsinler görüşelim dedim.

Centilmenlik anlaşması

Fenerbahçe Kulübü Başkanı sayın Aziz Yıldırım ile aramızda şifaen de olsa bir centilmenlik anlaşması var. Onların talip olduğu bir futbolcuyla kesinlikle ilgilenmeyiz. Bizim talip olduğumuz bir futbolcuyla da onlar. Fadıl bey, çıkıp, ‘Ben Terim'le konuştum ve Sergen'i istiyorlar' demiş. Yalan ve ayıp bir şey. Kesinlikle böyle bir şey olmadı.

Rahat bıraksınlar

Hakan Şükür'ü de tarnsfer edeceklerini söylemişler. Hakan, bizim sözleşmeli oyuncumuz. Hakan serbest değil ki... Önce yönetimle konuşmaları gerekir. Bu işleri artık bıraksınlar. Biz Hakan'ı kontrol etmeye çalışıyoruz. Tekrar başımıza başka işler açmasınlar. Yeni bir maceradan çıktık. Bizim dışımızda gelişen olaylar varsa çıkıp açıklasınlar.

Hakan'a da yazık

Alma isteği başka, almak başka seydir. Açık ve doğru yapılan iş iştir. Yoksa gizli kapaklı yapılan iş yanlış olur. Ben isteyeceğim, onlar isteyecek ve futbolcu isteyecek. Varsayımları ortaya koymak mide bulandırır. Hakan'na da yazık. Böyle bir şey varsa çıkıp söylesinler. İleride almayı düşünüyorlarmış. Lig başladı, olur mu böyle şey?

Yarayı yeniden açmayın

Zaten savaştan yeni çıktık ve çok hasar gördük. Bu hasarı onarmak için uğraş veriyoruz. Bir daha yara açmanın bir anlamı yok. G.Saraylı taraftarlar demez mi, ne oluyor diye. Mukaveleli bir futbolcuyu yönetime sormadan kim alıyor. Yönetim kurulumuz dün (önceki gün) bir jest yaptı ve Japonya'da şampiyon olan genç takımımıza güzel bir prim verdik.’’

Kendini bulacaktır

Hakan'ı kazanmak için elinden geleni yaptığını söyleyen Terim, ‘‘Hakan'ın üzerine çok fazlaca gidiliyor. 28 yaşındaki bir adamın bu kadar şeyi kaldırması beklenemez. Onu kupa maçında da hazır olmamasına rağmen oynatmamın nedini bu. Hakan sahanın içinde kendini bulur. Göreceksiniz kendisini kısa sürede toparlayacaktır’’ dedi.

Hedefim Avrupa

Avrupa kapısını da açık bırakan Terim, ‘‘Biz teknik direktörler, takımımızda ömür boyu çalışacakmış gibi ve yarın ayrılacakmışız gibi hazırlıklı olmalıyız. Her zaman söylediğim gibi, hedefim Avrupa. Avrupa'dan istenilip, beğeniliyorsanız, bu Türk futbolu açısından büyük bir gelişmedir. Zaman herşeyin ilacı’’ diye konuştu.

Lig yeni başlıyor

Terim'in ikinci yarıyla ilgili görüşleri de şöyle: ‘‘Lig sanki yeniden başlıyor. Şampiyonluğa oynayan takımların puanları hemen hemen eşit. Güzel bir lig olacağı kesin. Nefesi kuvvetli olan ipi göğüsler. Biz klasiğimizi bozmadık. Şampiyon olmaya da alıştık, alışkanlık yaptık. İpi üçüncü kez göğüslemekten başka bir şey düşünmüyoruz.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!