Korkma, sabret, vur

Güncelleme Tarihi:

Korkma, sabret, vur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2008 00:00

Basel’de yarın oynayacağımız Avrupa Şampiyonası’ndaki kader maçımız öncesi yazarlarımız bu zor sınavdan başarıyla çıkmanın anahtarının Fatih Terim’de olduğunu vurguladı. Bu yola devamın ancak korkmadan, sabrederek sonra da skora yönelik oynayarak mümkün olabileceği görüşünde birleşti.

EURO 2008’e Portekiz önündeki silik futbol ve 2-0’lık yenilgiyle başlayan Milli Takımımız, grubunda iddiasını devam ettirebilmek için yarınki İsviçre sınavında alacağı puan ve puanlara kilitlenirken, Hürriyet yazarları Basel’deki zorlu maçta başarı anahtarının teknik direktör Fatih Terim’de olduğunu söyledi.

"İsviçre’yi nasıl yeneriz?" sorusunu 3 kelimeyle özetleyen yazarlarımız, Portekiz maçının aksine o karşılaşmayı unutarak korkmadan savaşmamız ve özellikle mücadele olarak ayakta kalmamız gerektiğini vurguladı. İsviçre’nin ev sahibi olma faktörünü umursamadan oyunda hakimiyeti ele geçirip, gol için sabırlı davranmamız yönünde hem fikir olan Hürriyet yazarları, skora yönelik hücum planlarında Fatih Terim’in daha akılcı davranması halinde çeyrek final yolunu açacağımızı ifade etti.

İsviçre’ye hükmetmeliyiz

Can BARTU

FATİH Terim, egolarını bırakacak. Bir şeyler ispatlamak istiyorsa, sahaya düzgün takım çıkaracak, kazanacağız ve herkes sevinecek. Kimseyi dinlemeden, kendi kafasındakileri inatla uyguluyor. Bunu da çok yanlış bir şekilde yapıyor. Onun için varsa yoksa onun doğrusu geçerli. İsviçre önünde ilk golü atarsak zorlu maçı kazanırız. Atamaz ve yersek de kaybederiz. Öncelikle topa sahip olmalıyız ki rakibe hükmedelim.

Beraberlik yetmeyebilir

Erman TOROĞLU

FUTBOLCULARIMIZ takımlarında hangi mevkide oynuyorsa, ay yıldızlı forma altında da o bölgede oynamalı. Kesinlikle ön libero Mehmet Topal, onun yanında da biraz daha hücuma dönük Aurelio görev almalı. Nihat’ı en ilerinin bir arkasında oynatmak gerekir. Hamit’i de hücuma çıkacak şekilde değerlendirmelidir Fatih Terim. İsviçre beraberliği de bize yetmeyebilir. Şansımız Çek Cumhuriyeti-Portekiz maçının bizden önce oynanması.

İsyan eden o ruhu çağırın

Korkut GÖZE


ÖNCE korkuları atarak... Sonra bu yola çıkarken söylenenleri sahaya yansıtarak İsviçre’yi yenebiliriz. Hani, sıkıntıları ve endişeleri rakibe bırakacaktık. Savunarak ve bozarak değil iyi oynayarak kazanacaktık. Topa sahip çıkacaktık. Oyuna egemen olacaktık. Hepsi lafta mıydı? Her şeyden vazgeçiyorum... Millilerde bir ruh vardı. Kaybetmeye isyan eden, kötü skora baş kaldıran bir ruh... O ruhu çağırın, İsviçre’yi yenelim...

Bizimkilere aman dikkat

Altan TANRIKULU


İSVİÇRE gazeteleri Kuhn’un kozları olarak 3 Türk oyuncu; Hakan Yakın, Eren Derdiyok ve Gökhan İnler’i öne çıkardı. Tıpkı Podolski-Klose ikilisinin kendi doğdukları ülke Polonya’yı yıktıkları gibi İsviçreliler de Türk oyunculardan kader sınavında böyle bir patlama bekliyorlar. Bu oyunculara mutlaka özel önlem almalıyız. Semih mutlaka Nihat’ın partneri olmalı. Fair-play kurallarını aşmadan tatlı-sert futbol oynamalıyız.

Asla geri düşmeyelim

İlker YASİN

MİLLİ Takım İsviçre karşısında kontrollü ve sabırlı oynamalı. İsviçre’nin göstereceği heyecanı ve telaşı biz göstermemeliyiz. Son dakikalara kadar asla geri düşmeyeceğimiz oyun anlayışı içinde olmalıyız. Orta alanda Arda’nın, ilk maçta beklentilerin aksine düşük performans gösteren Tuncay’ın yerine düşünülmesi ve Sabri’nin de maça sağ bekte başlaması bence dahi iyi olacaktır. Önemli olan kontrollü oyun ve sabır...

Dirençli oynamalıyız

Sergen YALÇIN


EV sahibi İsviçre şampiyonaya çok iyi hazırlanmış. Çek Cumhuriyeti karşısında izlediğim İsviçre’nin sistemli oynaması, kontrataklarda etkili bir yapı oluşturuyor onlar adına. Bizim buna karşı yerden oyun kurmamız ve oyunu yönlendirmemiz gerek. Ay yıldızlı ekibin yetenekli ve kaliteli oyuncuları sahada yer almalı. Portekiz maçındaki kadro ile işimiz çok zor olur. Öncelikle dirençli şekilde mücadele etmeliyiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!