Korgeneral Galip Mendi veda ziyaretinde

Güncelleme Tarihi:

Korgeneral Galip Mendi veda ziyaretinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 18:11

KOCAELİ'ndeki Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı görevinden Ankara'ya Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Eğitim Kolordusu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Galip Mendi veda ziyeretlerine başladı.

İzmit'te 2 yıl görev yapan, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Kandıra F Tipi Cezaevi’ne konulan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u Türk Silahlı Kuvvetleri adına ziyaretiyle adı gündeme gelen Korgeneral Mendi, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'e de ziyarette bulundu. Korgeneral Mendi, devletin tüm kamu birimlerinin elele Türkiye Cumhuriyeti'nin daha ileri gitmesi için çalışma gayreti içinde olduğunu söyledi.

Korgeneral Galip Mendi'yi Valilik binası önünde Vali Gökhan Sözer, vali yardımcıları, Jandarma Komutanı Albay Uğur Dilbaz ve Emniyet Müdürü Osman Çapalı karşıladı. Polis Mangası’nın selamladığı Korgeneral Mendi daha sonra Vali Gökhan Sözer’in makamına geçerek burada ona ve beriberindekilere veda etti. Buradaki görüşme sırasında konuşan Vali Gökhan Sözer aynı zamanda Garnizon Komutanı olan Korgeneral Mendi’nin, insani meziyetleri, üstün görev anlayışı ve askeri nitelikleriyle her türlü takdir ve değerlendirmenin üzerinde olduğunu söyledi. Vali Sözer'in çini bir vazoyu hatıra olarak hediye ettiği Korgeneral Galip Mendi, görev süresi içinde Vali Gökhan Sözer ve bürokratlarla çok güzel ilişkiler içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Özellikle yaklaşık iki yıldır görev yaptığım Kocaeli’nde Sayın Valimiz olmak üzere tüm bürokrasiyle son derece güzel ilişkilerimiz oldu. Zaten amaç da budur. Devletin bütün kamu birimleri el ele Türkiye Cumhuriyeti'nin daha da ileri gitmesi için, çalışma içerisinde olma gayreti içindedir. Biz de bunu en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Ben Kocaeli halkına da çok alışmıştım. Ama bizim sıralı ve süreli görevimiz olduğu için Silahlı Kuvvetler personel olduğumuz için buradaki görev sürem bitti. Ankara’da eğitim Kolordu Komutanlığı’na atandım. Ancak gönlüm her zaman Kocaeli halkıyla iç içe olacak. Kapımız her zaman açıktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!