Körfez'de karting heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Körfezde karting heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 15:13

Türkiye Karting Şampiyonası 6. Ayak Yarışları, antrenman ve sıralama turlarının yapılmasıyla Kocaeli'de başladı.

Körfez Yarış Pisti'ndeki antrenman ve sıralama turlarına, Mini kategorisinde 4, KF3 kategorisinde 5, Rotax Max Junior kategorisinde 5, Rotax Max Senior kategorisinde ise 10 yarışçı katılıyor.

TOSFED Genel Sekreteri Bülent Süalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pistlerde veya rallilerde mücadele eden birçok yarışçının küçük yaşlarda karting yaparak bu spora başladığını söyledi.

“Otomobil sporlarının ana okulu karting” diyen Süalp, tesis yetersizliğinden dolayı kartingin gelişmesinde bir takım aksamaların olduğunu ifade etti.

Süalp, yeterli pist olmadığı için sürücü yetiştirmede bir dönem zorluk yaşadıklarını dile getirerek, son dönemde pistlerdeki karting sürücü sayısının artmaya başladığını kaydetti.

Körfez Yarış Pisti'nin karting padok alanının bir bölümünde garajların yapılacağını belirten Süalp, “Herkesin araçları, cihazları ve tamir aletleri burada olacak. Böylece sürücüler daha fazla antrenman yapma fırsatı bulacak. Bu da insanların bu spora karşı olan ilgisini arttıracaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye Karting Şampiyonası 6. Ayak Yarışları, yarın tüm gruplarda yapılacak yarışların ardından sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!