Körfez Geçişi polemik yarattı

Güncelleme Tarihi:

Körfez Geçişi polemik yarattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 14:43

Körfez Geçişi polemik yarattı

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Körfez Geçiş Projesi'ne Narlıdere Karşıyaka, Balçova ve Çiğli belediyelerinin onay vermemesini eleştirerek, "Hayır, istemezük' dediğiniz o kadar çok şey var ki, çetelesini tutmaktan yorulduk. Bir bırakın kardeşim, bırakın İzmir gelişsin. Her konuştuğunuzda birilerini eleştiriyorsunuz. Oysa her işiniz yarım yamalak, baştan savma" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Körfez Geçiş Projesi'ne Narlıdere Karşıyaka, Balçova ve Çiğli belediyelerinin onay vermemesini eleştirerek, "İstemezükçüler var" demesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’e bir iş yapacaksanız körfezi karşıdan karşıya geçin, yolu tamamlayın dedim. Sonra bunu devlet projesi olarak Sayın Başbakan aldı çalışmaları sürdürüyor. Çeşitli görüşmeler yapılıyor. Biz bu projeye karşı çıkmadık. ‘Körfezin sirkülasyonunu engellemesin’ dedik. Her iki tarafta da birinci derece doğal sit var. Bunları yeraltından geçirin diye öneride bulunduk. Öneride bulunma hakkımız her zaman vardır ve her zaman olacaktır. Umarım bu proje gerçekleşir ve İzmir bir eser kazanırö sözleriyle karşılık vermişti. Kaya da yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'e hizmet içi siyasi hesapların bir kenara bırakılmasını isteyerek, şunları söyledi:

"İzmir'e yapılan yatırımlar, kazandırılan eserler ortada. Daha nice yatırımlar yapılırdı, ancak bunları engelleyenler de ortada. İzmir'de her yapılan iyi şeye 'hayır' diyenler, her yatırımın önüne set çekenler, "İzmir yeterli yatırım almadı" demesinler, komik oluyor. Adnan Menderes Havalimanı'nı yapalım; 'hayır, istemezük". İzmir'e 1,5 yıl kaybettirdiniz. Konak Tüneli'ni yapalım, 'hayır, istemezük'. İzmir'e 1 yıl kaybettirdiniz. Stadyumları yapalım, 'Hayır, istemezük'. İzmir'e 3 yıl kaybettirdiniz. İzmir Körfez Geçişi'ni yapalım; 'Hayır, istemezük'. Yine İzmir'in yıllarını heba etmek istiyorsunuz. İnanın, 'Hayır, istemezük' dediğiniz o kadar çok şey var ki, çetelesini tutmaktan yorulduk. Bir bırakın kardeşim, bırakın İzmir gelişsin. Her konuştuğunuzda birilerini eleştiriyorsunuz. Oysa her işiniz yarım yamalak, baştan savma. Bir tarafta mega projelere, dev yatırımlara imza atanlar, bir tarafta da hem hizmet etmeyip hem de laf kalabalığı yapanlar. Projeyle ilgili öneriler yapıyorum demişsiniz. Hatırlatmak isterim, 1 yıldır Körfez Geçiş Projesi'ni tartışıyoruz. Bu süreçte defalarca Başbakanımız, Bakanımız ve bizlerle bir araya geldiniz. Sayısız ortak programda buluşma imkanı oldu. Niye o aşamalarda kamuoyu önünde önerilerinizi dile getirmediniz de 1 yıl sonra şimdi söylüyorsunuz. Hiç samimi gelmiyor. Yatırımları engellemeyin, hizmetlere karşı durmayın, İzmir'in gelişmesinin önüne set çekmeyin. Gelin, İzmir için hep birlikte çok çalışalım. Her zaman diyoruz; İzmir'i en çok seven, İzmir'e en çok hizmet edendir. Zaman, fazla konuşma zamanı değil fazla hizmet zamanıdır. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın dediği gibi; Söz konusu İzmir olunca geri kalan her şey teferruat olur. Bizim sevdamız İzmir'dir. Kocaoğlu'na ve yerel yöneticilere tavsiyem, her şeye hayır diyeceklerine, 'önce İzmir' demeleridir. Gelin, samimi olun. Siyasi hesapları bir kenara bırakın. İzmir'e ve İzmirli hemşehrilerimize hizmette birlik olalım."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!