Koreliler Tarım Müzesi’ni gezdi

Güncelleme Tarihi:

Koreliler Tarım Müzesi’ni gezdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 02:11

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi içerisinde bulanan Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı Tarım Müzesi Güney Kore’li ziyaretçilerini ağırladı.

Haberin Devamı

Türkiye’de tarımın ilk günlerine ışık tutan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi içerisinde bulanan Tarım Müzesi Güney Koreli tarım memurları tarafından ziyaret edildi. Müzede bulunan ve geçmişe ışık tutan eşyalarla yakından ilgilenen konuk heyet, burada edindikleri deneyimin çok önemli olduğunu belirterek, “Burada müzede gördüklerimiz bizi çok etkiledi. Tarımın dününe ve bugününe adım adım şahitlik ettik” dedi.

Müze tarih kokuyor

Müzede bulunan kağnıdan, Türk yapımı ilk traktöre bir çok eşyayı inceleyen memurlar müzede bulunan eserlerle yakından ilgilendi. Gördükleri manzaradan çok etkilendiklerini belirten Woo Byung Heoung müze hakkında şunları söyledi:
“Türkiye’de tarımın çok önemli olduğunu biliyoruz. Başkent Ankara’ya geliş nedenimiz de sizin yaptıklarınızı görmek ve deneyimlerimizi ülkemizde anlatmak. Ankara Üniversitesi içerisinde bulunan bu müze bizim için iyi bir başlangıç oldu. Müzedeki eşyalar tarımın tarihini anlatıyor.

Haberin Devamı

Dokunabilir olması etkileyici

Ben müzenin en çok dokunulabilir olmasını sevdim. Çünkü insanlar yanlarından geçerek gittikleri zaman çok etkilenmiyor. Ancak burada dokunup o havayı solumak bile beni heyecanlandırmaya yetti. Müzelerin o soğuk havası yerine samimi bir ortam var. Bu tarz bir müzenin olması sizin için büyük bir avantaj. Biz de ülkemize gidince bu tarz bir müze için kolları sıvayacağız. Ancak kolay olacağını zannetmiyorum. Çünkü burada çok büyük bir emek olduğunun farkındayım.”

Tarımın tarihine tanıklık

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi içerisinde bulunan müze, cumhuriyet dönemi tarımına ve tarımın geçtiği evrelere tanıklık etmek isteyenler için ziyaretçilerini bekliyor. Tarım Müzesi’nin kuruluşuna büyük katkı sağlayan ve Servet Sarıkaya, müzenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Tüm ürünleri ellerimizle tek tek topladık. Bu kapsamda bir müze Ankara’yı bırakın Türkiye’de yok. Müze yurt dışından onlarca konuk ağırladı. Ancak yurt içinden beklediğimiz ilgi yok. Tarımla ilgilenen herkesi müzemize bekliyoruz. Mutlaka gelip tarımın tarihine dokunarak tanıklık edin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!