Koreliler, Gazilerin Önünde Yere Kapandı

Güncelleme Tarihi:

Koreliler, Gazilerin Önünde Yere Kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 17:02

Büyükçekmece Belediyesi’nin kardeş şehri olan Kore, Cheonan şehrinin Belediye Başkanı Bon Young Koo, beraberindeki heyetle birlikte Büyükçekmece’deki Kore Gazilerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kore Gazileri Derneği’nden Byung Hyun Jun’ın Kore Gazileri’nin önünde yere kapanması ise dikkat çekti.
16’ncı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen Kore, Cheonan şehrinin Belediye Başkanı Bon Young Koo, beraberindeki heyet ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte Büyükçekmece’deki Kore Savaşı Gazileriyle buluştu. Büyükçekmece Kaymakamlığı’na yapılan ilk ziyarette dostluk ve barış mesajları verilirken, Kore Gazileri Derneği’nden Byung Hyun Jun’ın Gazilerin önünde, kendi kültürlerine has bir şekilde vefasını göstererek yere kapanması duygusal anlar yaşattı.
Ziyaretin ardından hasta olduğu için evden çıkamayan Kore Gazisi Abdurrahman Özdemir’de evde ziyaret edildi. Buradaki ziyarette de Jun aynı vefayı Özdemir’e de gösterdi.
“FESTİVALİMİZİN ANLAMINI ORTAYA KOYABİLECEK BİR ZİYARET”
Başkan Akgün ziyaret sonrası yaptığı açıklamadan çok duygulandığını ifade ederek, “ Seul’un bitişindeki Cheonan Belediye Başkanımız bizim kardeş şehrimiz festivalin son 3 gününde bizimle beraber olacaklar. Bana ilk söylediği şu idi, ‘Kaymakamı da alacağız yanımıza ve sizin şehrinizde bizim ülkemiz için kan dökmüş Kore Gazileri varsa önce onları ziyaret edeceğiz’ dedi. Bizde Büyükçekmece’de bulundan 3 tane Kore Gazimiz vardı onları ziyaret ettik. Şimdi çıktığımız Abdurrahman amca 86 yaşına yaklaşmış evinde rahatsızdı. Diğer gazilerimizle birlikte toplam 4 gazimizi ziyaret ederek başladı kardeş şehir belediye başkanımız. Bu bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Büyükçekmece Uluslararası Kültür, Sanat ve Barış Festivali’nin ne olduğunu ortaya koyabilecek en anlamlı ziyaret olarak değerlendirebilirsiniz” dedi.
Cheonan Belediye Başkanı Belediye Başkanı Bon Young Koo ise hiçbir zaman gazileri unutmayacaklarını ifade ederek, “Korenin en zor döneminde Türklerin Koreye kadar gidip hayatları uğruna kendilerini orada feda eden Kore Türklerini ve insanları unutmadı hiçbir zamanda unutmayacak. Bunun anlamı bizim için çok büyük onun içinde Türkiye’ye kadar gelir gelmez Kore Gazilerini ziyaret ettik. İleride de bu ilişkilerin devam etmesini diliyoruz”şeklinde konuştu.
Kore Gazilerinden Ekrem ve Yaşar Erkanlı ise duygulandıklarını ifade ederek, “Burada bu şekilde bizi ziyaret etmelerini çok memnun olduk,duyguladık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!