Kore gazisi askeri törenle toprağa verildi 

Güncelleme Tarihi:

Kore gazisi askeri törenle toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 12:45

Kore gazisi askeri törenle toprağa verildi 

Haberin Devamı

OSMANİYE'de yaşayan Kore gazisi 87 yaşındaki Alaeddin Azizoğlu, yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı yaşamını yitirdi. Azizoğlu, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Uzun süredir diyabet hastalığı tedavisi gören, evli ve 1 çocuk babası Alaeddin Azizoğlu, evinde fenalaşınca çağrılan ambulans ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastanade hayata veda eden  Azizoğlu'nun cenazesi, önce 7 Ocak Mahallesi Dr. Ahmet Alkan Caddesi üzerindeki evine, daha sonra Alibeyli Mahallesi'ndeki Envar'ul Hamit Camii'ne götürüldü. Burada üzenlenen askeri cenaze törenine Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Mehmet Emin Esen ve Kore gazileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gazi Azizoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre askerlerin omzunda taşındı. Osmaniye Belediyesi Asri Mezarlığı'ndaki Kore Gazileri Mezarlığına götürülen Azizoğlu, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, 21 Şubat'ta Osmaniye'ye gelerek Kore Hükümeti tarafından gönderilen madalyayı Azizoğlu'na vermişti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!