Kore gazilerine 66 yıl sonra gelen madalya

Güncelleme Tarihi:

Kore gazilerine 66 yıl sonra gelen madalya
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 17:09

- Edirne'de Kore Savaşı'na katılan 6 Kore gazisine düzenlenen törenle şeref madalyaları takıldı

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Edirne'de Kore Savaşı'na katılan 6 Kore gazisine 66 yıl sonra gelen şeref madalyaları düzenlenen törenle takıldı.

Edirne Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Demir, dernek binasında düzenlenen törende, Kore devleti için paha biçilmez olan şeref madalyalarını gazilere takdim etmek için bugün bir araya geldiklerini belirtti.

Gaziliğin onurlu ve şerefli bir sıfat olduğunu aktaran Demir, gazilerin vatanı, bayrağı, şeref ve onuru için yaralanmış veya yaralanmamış gazi olarak geri dönen kahramanlar olduğunu vurguladı.

Bundan 66 yıl önce Tuğgeneral Tahsin Yazıcı komutasında Güney Kore'ye giden 5 bin 455 kişilik Türk tugayının 754 zayiatla geri döndüğünü hatırlatan Demir, "Bugün büyük bir bölümü Allah'ın rahmetine kavuşan kahraman Kore gazilerimize, Kore devleti tarafından gönderilen, onlar için çok değerli olan şeref madalyalarını takdim etmek için buradayız. Bu ulu çınarlarımız Edirne'de parmakla gösterilecek kadar azalmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Kore gazileri Süleyman Meriç, Fikret Atakan, İsmail Kaya, Salim Epçeli, Adil Işık ve Gani Bişi'ye şeref madalyaları takdim edildi.

Törene, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Çalış ile vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!