Kordon'da çekirdek çitleyerek ekonomi anlattı

Güncelleme Tarihi:

Kordonda çekirdek çitleyerek ekonomi anlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2018 11:49

Kordon'da çekirdek çitleyerek ekonomi anlattı

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Gültepe'de seçmene imar barışını, Kordon'da gençlerle çekirdek çitleyerek ekonomi anlattı.

Gültepe'deki Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında kalabalık bir partili grubu tarafından coşkuyla karşılanan Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, yapıların imar ve iskan sorununu çözen İmar Barışı uygulamasında Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin işlemlerin başladığını hatırlattı. 31 Ekim'e kadar sürecek başvuruların e-devlet üzerinden de yapabileceğini, İzmir'de 1 milyon 250 bin yapının düzenlemeden faydalanacağını hatırlattı. Kaya, "Vatandaşlarımız başvurularını yapmaya başladı. İster e-devlet üzerinden, ister bizzat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne giderek başvuru yapabilirsiniz. İmar Barışı, kentsel dönüşümün altyapısını hazırlayacak. Kentsel dönüşümü de vatandaşı olduğu yerde bırakmayı, yerinde dönüştürmeyi esas alarak yapacağız. Hiç kimse yıllardır yaşadığı sokağından, mahallesinden kopmayacak. İmar Barışı ve ardından gelecek yerinde kentsel dönüşüm ile Gültepe İzmir'in en değerli yerlerinden birisi haline gelecek, Gültepe'nin değerine değer katılacak, bunu rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

'EKONOMİMİZ GEÇEN YIL YÜZDE 7 BÜYÜDÜ'

Kordon'da gençlerle bir araya gelen Kaya, 24 Haziran seçiminde oy kullanacak toplam seçmenin yüzde 17'sini gençlerin oluşturduğunu belirtti. Gençlerle sohbetinde yere bağdaş kurarak oturan ve onlarla birlikte çekirdek çitleyen Kaya, Kordon'un İzmir'in enerjisi olduğunu ifade etti. Gençlere partisinin politikalarını anlatan Kaya, partisinin milletvekilliği seçilme yaşını 18'e indirerek siyasal alanı gençlere açtığını vurguladı, en genç listelerin de partisinde olduğunu ifade etti. Gençlerle sohbetinde ekonomik göstergelere de değinen Kaya, ülke ekonomisinin son dönemde yine büyüme gösterdiğini belirtti. Kaya, "Ekonomimiz geçen yıl yüzde 7 oranında büyüme gösterdi. Dünyada en fazla ve hızlı büyüyen ikinci ülke olduk. Bu yıl da aynı büyüme oranını yakaladık. İlk çeyrekte 7,4 büyüme oranına ulaştık. Türkiye yatırımlarla büyüyor. Bu başarı hikayesinin devam etmesi gerekiyor. Burada da genç kardeşlerimize büyük görev düşüyor. Türkiye'nin geleceğe olan yürüyüşünde gençlere ihtiyacımız var" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!