Kordon trafiğe kapandı mangal sezonu açıldı

Haberin Devamı

İZMİR Kordon’u sabah 9.00’dan geceyarısı 24.00’e kadar araç trafiğine kapandı. Yaz ayları için oldukça güzel bir uygulama olmakla birlikte biraz abartıldığı da ortada. Kordon uzun yıllar, yaz aylarında Gündoğdu Meydanı’ndan, Atatürk Heykeli’ne kadar saat 19.00-24.00 arasında araç trafiğine kapatılırdı. Yaz aylarında yapılan bu uygulama ile Kordon’da yayalar sıcak yaz günlerinde İzmir’in serinletici meltemi ve imbatı ile buluşarak rahatlardı.
Bir süredir bu uygulama rafa kaldırılmıştı. Şimdi ise çok daha kapsamlı bir yasak ile geri döndü.
Limandan Konak Pier’e kadar tüm Kordon artık bu uygulamanın içinde. Sabah 09.00’dan itibaren araç trafiğine kapanan Kordon’daki işyerleri daha bugünden rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Müşteri kayıplarının yanısıra, mal tedarikinde de oldukça sıkıntı yaşanacak gibi görülüyor. Buradaki en iyi uygulama Kordon’da yaşayanların araçları için otopark alma alternatifinin getirilmiş olması. Belediye en azından üç, dört günlüğüne parkedip tek gün parası ödeyen araçlardan kurtulmuş olacak.
Fakat Kordon’un trafiğe kapanması ile birlikte arka yollarda artacak yoğunluğa nasıl bir çözüm gelecek, işte o belli değil. Şair Eşref, Talatpaşa ve devamındaki Cumhuriyet bulvarları zaten trafiğin yoğun olduğu saatlerde ulaşım bakımından sıkıntılı. Kapanan Kordon ile birlikte özellikle Eylül’den sonra bayağı sıkıntı yaşanacak.
Araç trafiğine kapanması ile birlikte Kordon geçtiğimiz pazar günü adeta bir piknik alanına dönmüştü. Fakat malesef piknik tüpleri ve küçük mangallar da birbiri arkasına türedi.
İzmir’de yaşayanlar doğaya ulaşmakta belki de en şanslı kişiler. 20-40 dakikalık mesafelerde İzmirliler’in deniz, orman ve piknik alanları ile kucaklaşması mümkün. Doğaya bu kadar kolay ulaşılabilinen şehrin en prestijli gezinti alanını, piknik alanına çevirmeye kimsenin hakkı yok. Yetkililerin bu konuda daha hassas davranması, ortaya çıkan sevimsiz manzaranın değişmesine neden olacaktır. Kordon’u trafiğe kapatıp, mangal sezonunu açmamak gerekir...

Haberin Devamı


Rakibe duyulan saygı, verilen değer

Haberin Devamı

İnsanlar birbirleriyle dost veya düşman olabilir. Aynı sektörde rakip veya ortak olabilir, fakat bütün bu ilişkiler içinde karşınızdaki kişiden saygı görmek ve onun takdirini kazanmak herhalde en yüce duygudur. Geçtimiz ay içinde Türkiye’nin en büyük bisküvi imparatorluğunu kuran Sabri Ülker’i kaybettik. Yüzlerce firma, sayfalar dolusu başsağlığı ilanı verdi. Bu vefat ve başsağlığı ilanları arasında bir tanesi hakikaten çok anlamlı ve bir kişi için çok onur vericiydi. İlanda: “Hayatın boyunca ne büyük şeyler, ne büyük işler yaptın. Türk insanı müteşebbisliği, sanayiciliği ve cesareti en çok senden öğrendi. Çok zeki, çok inançlı, çalışkan ve yaratıcı idin. Verdiğin emsalsiz örnekten dolayı Vatan sana minnettardır. Huzur içinde, rahat uyu. Mekanın cennet olsun. Aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyorum” dizeleri yer alıyordu. Altındaki imza ise Ülker gurubunun ezeli rekibi, her alanda, çeşitli ortamlarda birbirleri ile adeta savaşmak zorunda kaldıkları Eti Şirketler Gurubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı’ya aitti. Ne mutlu ki Sabri bey tüm yaşamı boyunca iş dünyasındaki en büyük rakibinden bu övgü dolu sözleri almış. Ne kadar mutlu ona ki bu sözler ona nasip olmuş. Sabri Bey’in hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları