Koray Aydın: Ortak metinde anlaştık

Güncelleme Tarihi:

Koray Aydın: Ortak metinde anlaştık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 20:30

Eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın ardından, eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın da bugün MHP Genel Merkezi’ne olağanüstü kurultay çağrısında bulunacak.

Haberin Devamı

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, parti tabanından yükselen ‘seçimli olağanüstü kongre’ çağrısına kulak vermesini isteyen Aydın, şunları kaydetti:

ADAY OLMAM İÇİN İRADE

“Şu anda MHP’nin ana damarını temsil eden arkadaşlarımızın ortak kanaat ve arzusu yönünde benim de aday olmam konusunda bir iradenin oluştuğunu görüyorum. Ben de bu iradeye bağlı olarak o zaman böyle bir adım atarım. Ama şu anda bunu iki basamaklı olarak düşünürsek birinci basamakta partimizin kendi sorunlarını tartışabileceği bir ortak zemin olarak gördüğümüz seçimli olağanüstü kurultayımızın yapılmasının bir mecburiyet olduğunu söylüyoruz. Hareketin bu noktada tarihiyle, geleceğiyle ilgili çok önemli bir karar vereceğini görüyoruz. Her kim ne yapacaksa şimdi yapmalı, bunun yarını yok. Allah nasip ederse bu çağrımızı genel merkezimize yapacağız. Genel Başkanımızın iradesiyle, onun hoşgörüsüne de dayanarak bir şey söylemek isteyen, bunun karar mekanizmalarında şekillendirilmesini arzu eden insanların bir beyanı olarak bu sese bir kulak vermesini istiyoruz. MHP tabanında bu meselelerin tartışılması ve seçimli olağanüstü kurultayda da varsa bunun sorumlularının bedelinin ödemesi, yoksa da bu tartışma ortamından çıkacak yeni kararlarla istikametimizi doğru tayin ederek yolumuza devam etme arzusu var.

Haberin Devamı

BU, GÜÇLÜ BİR SESTİR

Partililerin istekleri görmemezlikten gelinmemeli. Bu tabandan gelen ses, güçlü bir sestir. Uzun yıllardan beri burada siyaset yapan ve bu partinin gençlik kollarından yetişen bir siyasetçi olarak söylüyorum, bu sesi duymamak mümkün değil. Ümit ediyorum, muhatapları da bu sesi duyacaktır ve partimizi bir seçimli olağanüstü kongreye götürerek kendi meşru zeminlerimiz içerisinde ülkücü iradeye başvurarak partinin gerçek sahibi olan 1232 delegemizin iradesine bu konuyu teslim etmemiz bir mecburiyet olarak hayata geçecektir.

İMZA TOPLAMA KARARLILIĞI

Seçimli olağanüstü kongre talebimizin imza toplamadan gerçekleşmesini bekliyoruz. Henüz imza toplama aşamasında değiliz. Olağanüstü kongre yapılması yönünde çağrı yapıyoruz. Ama bu çağrılara olumlu bir cevap verilmediği takdirde tabanımızın, ülkücü iradenin bir talebi olarak imza toplanılarak partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için adım atma kararlılığı da vardır. Bu konuda adı geçen kişiler olarak hepimiz bir ortak metin konusunda da anlaşmış durumdayız. Ortak bir metin etrafında partimizin olağanüstü kongrede gündemini tespit ederek bu iradenin ortaya çıkması için herkes elinden gelen gayreti gösterecektir. ”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!