Koray Aydın MHP başkanlığına adaylığını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Koray Aydın MHP başkanlığına adaylığını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 18:00

 MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 4 Kasım günü yapılacak 10. Olağan Büyük Kurultay'da, genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
 Aydın, Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, milliyetçi ve ülkücü hareketin, MHP yönetimin değişmesi için adeta bir “işaret fişeği” beklediğini söyledi.
 “Bu işaret fişeğinin fitilini, bugün resmen ateşliyorum” diyen Aydın, “4 Kasım 2002 sabahından başlayan AKP iktidarını bitirmek üzere 4 Kasım 2012 günü yapılacak 10. Olağan Büyük Kurultay'da, MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğumu resmen ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.
 Partisi ve Türkiye için 4 Kasım tarihinin önemli bir dönüm noktası olacağını savunan Aydın, mevcut parti yönetimini eleştirdi.
 “MHP, 'küçük olsun, bizim olsun' anlayışıyla yönetilemez, yönetilmemelidir. MHP yönetiminde artık değişim zamanı gelmiştir” şeklinde konuşan Aydın, şunları kaydetti:
 “Çünkü bu yönetim anlayışı, ülküdaşlarımız arasında ümitsizliğe ve yılgınlığa yol açmaktadır. Sadece aldığımız seçim sonuçları bile bize mevcut yönetim anlayışının, yanlış olduğunu belgelemiyor mu? Seçimlerde yaşadığımız başarısızlıklar, daha ne zamana kadar, şerefli yenilgiler olarak takdim edilecektir? En önemlisi MHP'nin seçimlerdeki kronikleşmiş başarısızlıkları, daha ne zamana kadar dış etkenlere bağlanacaktır? Ülkücünün ömrü 'iktidar' müjdesi bekleyerek mi geçecektir?
 Sadece iktidar partisinin icraatları doğrultusunda tepki beyan eden, onu da gecikmeli şekilde yerine getiren partimiz, belirlenmiş gündeme geç intibak eden ve takip eden bir görünüme sahiptir. Haftada bir gün yapılan grup açıklamalarının dışında, dişe dokunur bir faaliyet sergilemeyen Genel Merkezimiz, alanda varlığı belli olmayan ve hatta bundan özenle kaçınan bir kimliğe büründürülmüştür. Çalışmadan, ter akıtmadan, kafa yormadan ve emek harcamadan, bir parti asla başarılı olamaz. Onun için biz MHP'de siyasal tembelliğe son vermeye, gece-gündüz demeden çalışmaya, üretmeye ve başarmaya geliyoruz.”
 Aydın, genel başkan seçilmesi durumunda ilk icraatının, tüzük çalıştayı ve hemen ardından, tüzük kurultayı yapmak olacağını bildirdi.
 Parti organlarına yönelik seçme ve seçilme kısıtlamalarının kaldırılacağını da dile getiren Aydın, “Kadın kolları ve gençlik kolları kurulacak, bu organların yönetimleri kongrelerle belirlenecek. Genel başkanlık ve milletvekilliği süresi de sınırlandırılacak” diye konuştu.
 Toplantıya katılan ve Ozan Arif ismiyle tanınan Arif Şirin de bir konuşma yaparak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye eleştirilerde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!