'Kör olabilirsin' deyince 50 kilo zayıfladı

Güncelleme Tarihi:

Kör olabilirsin deyince 50 kilo zayıfladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 17:48

İngiltere'de yaşayan ve hem obez hem de şeker hastası olan genç kadın ayrıca enerji içeceklerine bağımlı hale gelmişti. Her gün düzenli olarak kutu kutu enerji içeceği içen 24 yaşındaki Victoria Stean, bir gün doktorundan "kör olmak üzeresin" uyarısını duyunca hayatını değiştirmeye karar verdi. 120 kilonun üzerinde olan Stean, 70 kiloya düştü ve incecik bir kadın oldu.

Haberin Devamı

Daily Mail'in haberine göre İngiltere'de yönetici asistanı olarak çalışan Stean'a 1 yaşında tip 1 diyabet teşhisi koyulmuştu. Bu hastalığı onun tüm hayatını değiştirmeli ve neredeyse hiç tatlı tüketmemeliydi. Ancak o doktorları dinlemeyerek sağlıksız beslenmeden çok uzak bir hayat sürdü.

16 YAŞINDA 100 KİLOYDU

Kör olabilirsin deyince 50 kilo zayıfladı

20'li yaşlarına geldiğinde 100 kilonun üstünde bir genç kadındı ve enerji içeceklerine bağımlıydı. 16 yaşına bastığında 100 kilo olduğunu söyleyen Victoria diyabetik retinopati yani kandaki fazla glukozun retinaya zarar vermesi nedeniyle kör olmanın eşiğinden döndü. Victoria durumunu şöyle anlattı, "Doktorlar bana retinopati olabileceğimi söylediler. Retinopati görme kaybına neden oluyor. Hastalık diyabet hastaları arasında çok yaygın ancak benimkinin nedeni sağlıksız besleniyor olmamdı. Yine de dinlemeyip abur cubur tüketmeye devam ettim. Okulda herkes benim kilomla dalga geçerdi ama umrumda olmadı."

Haberin Devamı

KÖR OLACAĞIMI SÖYLÜYORLARDI

Kör olabilirsin deyince 50 kilo zayıfladı

2013 yılında Türkiye'ye tatile gelen Victoria bundan sonra ne kadar kilolu olduğunu fotoğraflarına bakınca fark ettiğini söylüyor, "Daha sonra doktorların uyarıları aklıma gelmeye başladı. Kör olacağımı söylüyorlardı. Ben ise yeme konusunda kendimi kontrol edemiyordum."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!