Kopya diyetler tehlike saçıyor

Güncelleme Tarihi:

Kopya diyetler tehlike saçıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 14:35

Kopya diyetler tehlike saçıyor

Haberin Devamı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde hizmet veren Medical Park Tarsus Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Özge Akar Özyaman, her hastaya özel ve ayrıntılı olarak hazırlanan diyet listelerinin kopyalanıp uygulanmasının tehlikeli olduğunu söyledi.
Hastalarına hazırladığı diyet listelerinin, bazı dolandırıcılar tarafından kopyalanıp parayla satıldığını, konuyu yargıya taşıyacağını belirten Özyaman "Diyet listelerim dolandırıcılar tarafından 20 liraya satılıyor. Bu öncelikle hukuki yönden bir suç. Diğer yandan satın alıp uygulayanlar için çok tehlikeli" dedi. Özyaman, şöyle devam etti:
"Diyet listeleri, bu konunun eğitimini almış diyetisyenler tarafından, bilimsel yöntemlerle ve kişiye özel olarak hazırlanması gereken listelerdir. Bizim her diyet listemiz, kişinin kan tahlili sonuçları, yaşı, kilosu, boyu, yağ oranı, yaşam şekli gibi birçok faktöre göre özel hazırlanır. O kişi için haftanın hangi günü, hangi öğünde, hangi gıdanın, kaç adet veya gram yeneceği belirtilir. Dolayısıyla bir kişinin diyet listesini başkasına uygularsanız, çok ciddi sağlık sorunları yaşanabilir."
Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin ise korsan diyet listesi konusunda çalışma yapacaklarını açıkladı. Egin, "Yönetim olarak hukuki yollara başvuracağız. Diyetisyenimizin listelerinin korsan olarak çoğaltılmasına sessiz kalamayız. Çünkü söz konusu olan insan sağlığı" diye konuştu.

MERSİN / DHA
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!