KOP'tan projelere mali destek

Güncelleme Tarihi:

KOPtan projelere mali destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2017 13:10

KOP'tan projelere mali destek

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Valiliği ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında, 'Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı' kapsamında 7 projenin desteklenmesine yönelik mali destek protokolü imzalandı.
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ın KOP'a geçen yıl dahil olduğunu anımsatarak, sadece özel idarenin değil tarımın da destekler aldığını söyledi. Yozgat'a KOP'tan bir yılda 30 milyon lira destek geldiğini kaydeden Vali Yurtnaç, "Bu rakam bizim özel idarenin bi yıl içerisinde yaptığı yatırım bütçesidir. Bir kurumdan 30 milyon tarıma, alt yapısına gelen bir destek var. Ben KOP'un çalışmalarından dolayı memnunum teşekkür ediyorum. Bundan sonra da daha hızlı bir şekilde, daha verimli bir şekilde bu çalışmaları devam ettireceğiz. KOP Okuyor Projesi'nin de çok büyük yankısı oldu, güzel bir çalışma oldu. Bunların artarak hızlanacağını düşünüyorum. Bu destekler Yozgat'ın gerek tarımına, gerekse alt yapısına verilen desteklerdir. Bu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı da, KÖSİP kapsamında bu yıl 7 projenin desteklendiğini ve Yozgat'a 16 milyon lira civarında ödenek tahsis ettiklerini dile getirdi. Tarımsal projeler kapsamında da 600 bin lira civarında ödenekleri olacağını aktaran Bostancı, "Bunlar KOP idaresinin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar. Yaklaşık 17 milyon lira doğrudan finansal desteğimiz mevcut. İnşallah bugün imzalayacağımız protokolle yaklaşık 5.5 milyon lira buradan aktararak 22 buçuk milyon lira KOP aracılığıyla bölgeye direkt bizim bütçemizden aktarılmış olacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz üzerinden ahır yapımlarına yönelik 60 proje kapsamında 7 milyon lira civarında bir destek de Yozgat ilimizde çiftçilerimizle buluşmuş olacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Kemal Yurtnaç ve KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı protokolü imzaladı. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!